Crna hronika

Lociran i motocikl: Policija u ćeliji odbjeglog Amela Sejfovića pronašla uništene telefone










Policija još nema informacija koje bi mogle dovesti do Amela Sejfovića koji je u nedjelju pobjegao iz Kaznenopopravnog zavoda u Sarajevu, rečeno je Feni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ističu da su o slučaju informirane sve policijske strukture u državi koje pomažu pri pronalasku Sejfovića.

Možda će Vas zanimati i:

Pripadnici MUP-a KS, nakon što su dobili dojavu u 14.30 sati da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda „Miljacka“ uz asistenciju pripadnika SIPA-e jučer su obavili pretrese tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

– Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana. U ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata. Dva uposlenika KPZ-a lišena su slobode. Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu. Inače, u toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u. Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Mole i građane da prijave svaku informaciju koju imaju o osumnjičenom. Prema opisu s potjernice, Sefović je visine oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kilograma, duže zalizane kose koju veže u rep.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button