Tuzla

U subotu humanitarni bazar ‘Volim Tuzlu’ za pomoć bolesnoj djeci

U subotu 12. septembra 2020. godine na Trgu slobode u Tuzli održat će se humanitarni bazar ”Volim Tuzlu” za  pomoć bolesnoj djeci koje organizira udruženje građana ”Venus Amica” a u okviru manifestacije ”Ljeto u Tuzli”

Oko 20 izlagača iz Tuzle i šire regije prodavati će tradicionalne ženske rukotvorine, a posjetioci će moći kupiti nakit od raznog materijala, grnčariju, ćilime, rukotvorine članica Udruženja “Snaga Žene” i još mnogo toga ili se zasladiti kolačima i slatkišima “Slatkog ćošeta”.

”Budući da je bazar humanitarnog karaktera sve donacije će ići u fond koji se formira na bazaru za liječenje bolesne djece, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa “Novi horizonti” te Centar za djecu s višestrukim smetnjama “Koraci nade”, a jedan dio novca bit će uručen djevojčici Zari Stivčević, kojoj nedostaje oko 6.000 KM za liječenje. Kao i još par apela za liječenje fizičkih lica koja nisu u tim udruženjima, a kojima je potrebna pomoć”, govori za Radio Kameleon Sanela Jurišić – potpredsjednica Udruženja ”Venus Amica”.

Možda će Vas zanimati i:

Jurišić je dodala da se mogu javiti privrednici u vidu donacija ili sponzorstva da podrže humanitarni bazar uplatom na račun Udruženja, također mogu na dan bazara da svoje dobrovoljne donacije ubace u kutije koje će biti postavljene.

Svi su pozvani  da u subotu posjete bazar na Trgu slobode u Tuzli te učestvuju u humanitarnoj akciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button