Zmajevi će večeras u Zenici na stadionu Bilino Polje igrati meč protiv Poljske

- Kategorija: BiH, Fudbal, U fokusu

Zmajevi su u prvom meču remizirali u Firenci protiv Italije rezultatom 1:1, što je ujedno bio i uspješan debi za selektora Dušana Bajevića, dok su Poljaci s druge strane u svom prvom nastupu doživjeli minimalni poraz od Nizozemske rezultatom 1:0. S obzirom na kritike tamošnje javnosti, u Zenici im je potreban dobar rezultat.

Ali, bodove i prvu pobjedu protiv Poljaka očekuje i nogometna reprezentacija BiH. Ovo će za naš tim biti četvrti međusobni duel protiv Poljske, prvi zvanični, a do sada smo odigrali tri meča i večerašnji gosti su ostvarili dvije pobjede te jednom remizirali. Prvi meč odigran je 2007. godine i tada su Poljaci slavili rezultatom 1:0, zatim je 2010. godine bilo 2:2, da bi drugu pobjedu Poljska ostvarila u decembru 2011. godine rezultatom 1:0.

Što se tiče najave utakmice, naš selektor Dušan Bajević kaže da Zmajevi moraju popraviti neke stvari iz utakmice protiv Italije, odakle smo donijeli zaista dobar rezultat.

“Sve je dobro. Razgovarali smo o meču s Italijom i stvarima koje trebamo popraviti, što nam je cilj u svakoj utakmici, odnosno da znamo šta trebamo raditi, koje su nam odgovornosti te šta je obaveza svakog igrača u utakmici koju igra za reprezentaciju”, rekao je Bajević pa nastavio:

“Imali smo dosta problema s igračima koji nisu igrali sve utakmice, neki su počeli trenirati prije 10 dana. Imali smo i neke povrede protiv Italije pa ćemo to pokušati sanirati, a naša najveća nepoznanica je koliko smo fizički spremni. Mislim da i drugi igrači trebaju dobiti priliku, bez potcjenjivanja Poljske, a kao što je i Višća rekao, oni su jedna vrlo snažna ekipa. Ipak, vjerujem u naš tim i da možemo doći do povoljnog rezultata”, kazao je Bajević.

Što se tiče protivničkog tima, selektor selekcije Poljske Jerzy Brzęczek, komentarišući utakmicu Bosne i Hercegovine u Italiji, što je rezultat kojim smo nadmašili očekivanja, kazao je da nije previše iznenađen igrom izabranika Duška Bajevića.

“Nismo iznenađeni, poštujemo BiH koja se takmiči na tri fronta. Vidjeli smo jaku i disciplinovanu igru i shodno tome ćemo se pripremiti za sutrašnju utakmicu koju očekujemo”, kazao je Brzęczek te dodao:

“Teško je spominjati imena nekih igrača, osim Džeke, a vidjet ćemo kakav će sutra sastav Bosne i Hercegovine biti. Svaki novi trener ima i svoj sastav. Oni su igrali agresivno, ali važnije je kako ćemo mi pripremiti svoju ekipu”, upozorio je on, najavivši tvrdu utakmicu.

Utakmica između BiH i Poljske igra se večeras na stadionu Bilino Polje od 20:45 sati uz direktan prijenos na kanalu Nove BH. Također, na portalu Klix.ba moći ćete pratiti tekstualni prijenos utakmice.

 

Izvor: klix.ba

Facebook Comments