BiH

Javnost od avgusta uskraćena za rezultate istrage o uzrocima željezničke nesreće kod Jablanice










Željeznice Federacije BiH dan poslije nesreće kazale su kako će po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći upoznat bh. javnost o svim konačnim i relevantnim informacijama. To se još nije desilo, a kako saznajemo interna istraga koju je provodila kompanija je okončana.

Čeka se zeleno svjetlo Tužilaštva, koje vodi zvaničnu istragu, pa bi informacije koje očekuje bh. javnost trebale biti objavljene. Tužilaštvo HNK bi trebalo okončati istragu najdalje u roku od šest mjeseci.

Podsjećamo, u nesreći kasno u noći 22. avgusta učestvovale su dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983.) i J. Ć. (1969.), iz Sarajeva, i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B. J. (1968) i F. T. (1971), također iz Sarajeva.

Smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio H. K. Povrijeđeni mašinovođa preminuo je deset dana kasnije na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Dok je četvrti sudionik nesreće, B.J. iskočio neposredno prije sudara i tako, vrlo vjerovatno sebi spasio život.

Izvor: klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button