Dvije čaše tople vode dnevno imat će pozitivne utjecaje na vaše zdravlje

- Kategorija: Zdravlje

Dokazano je da pijenje tople vode na prazan želudac ima mnogobrojne pozitivne učinke na zdravlje.

Voda je najvažnije piće za ljude i trebali biste piti barem osam čaša vode dnevno, s tim da bi vam prva i zadnja trebala biti topla voda za bolje zdravlje, piše msn.com.

1. Zaustavlja zatvore

Zatvori su česti problemi želuca koji nastaju zbog nedostatka vode, a pijenje tople vode zaustavit će nastanak zatvora i probavnih smetnji.

2. Pospješuje cirkulaciju krvi

Topla voda maknut će iz vašeg sistema sve naslage masnoće. Također će izbaciti sve štetne i toksične tvari, čime će se poboljšati cirkulacija krvi.

3. Pomaže u gubitku kilograma

Topla voda povisuje tjelesnu temperaturu i brzinu vašeg metabolizma, što dovodi do bržeg sagorijevanja kalorija i gubitka kilograma. Za još brže rezultate možete u toplu vodu staviti malo limunovog soka. Limun kontrolira glad, što znači da ćete manje jesti.

4. Zaustavlja prerano starenje

Štetne i toksične tvari u tijelu su zapravo uzrok bržeg starenje, a i zbog njih ste više skloni raznim bolestima i prehladama. Topla voda izbacuje štetne tvari iz tijela i oporavlja kožne stanice.

5. Bolje spavate

Pijenje tople vode prije spavanja smirit će vam živce i potpuno vas opustiti. Tako ćete lakše zaspati i bolje spavati, bez buđenja usred noći. Ujutro kada se probudite osjećat ćete se svježe i odmorno.

6. Smanjuje bolove

Topla voda smanjuje menstruacijske bolove i bolove u mišićima. Također smanjuje broj grčeva i pomaže s bolovima u želucu općenito.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments