SFF bez crvenog tepiha: Šta ćete sve moći pratiti putem online projekcija u toku Festivala

- Kategorija: Cooltura
Sarajevo Film Festival

Kao što je poznato, ovogodišnji Sarajevo film festival će se moći prtatiti isključivo on line, putem platforme ondemand.sff.ba. Znači, neće biti stvari na koje su već navikli svi posjetioci Festivala, među kojima su, svakako šetnja crvenim tepihom filmskih zvijezda i posjetilaca projekcija u Narodnom pozorištu, projekcija filmova u Ljetnom kinu Metalac, susreti sa učesnicima festivala u okviru programa “Kafa sa…” i brojni drugi sadržaji.

Iz SFF-a su nam pojasnili kako će izgledati ovogodišnji Festival, odnosno kako će funkcionisati projekcije filmova putem online platforme.

– Prijavom na ondemand.sff.ba publika će imati priliku pratiti programe festivala, u skladu sa regulisanim pravima on line distribucije za svaki pojedinačni naslov. Korisnici ondemand.sff.ba platforme će moći gledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i program Masterclassa renomiranih filmskih stvaralaca.

Prijavom na ondemand.sff.ba publika u BiH na svom uređaju, samostalno ili u društvu, ima priliku uživati u više od 180 najnovijih filmova iz domaće, regionalne i svjetske produkcije, uz nekoliko savremenih filmskih klasika, 5 ekskluzivnih intervjua sa zvijezdama festivala i 10 panel diskusija na temu savremene kinematografije. Za one koji nisu u BiH, paketi s ponudama su prema kategorijama dostupni i za teritoriju regije i svijet, kazala nam je Andrijana Copf, šefica Ureda za odnose s javnošću SFF-a.

Međutim, informacije o načinu registracije na navedenu platformu, kao i cijene pojedinačnih projekcija, kao i različitih paketa bit će poznate naknadno.

Izvor: Oslobođenje

Facebook Comments