Još za vikend kišovito i tmurno, a već od ponedjeljka razvedravanje i temperature do 33 stepena

- Kategorija: Vrijeme

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeoriološkog zavoda danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne, ponegdje u sjeveroistočnim područjima i sa slabom kišom. Tokom dana, u centralnim, sjevernim i istočnim područjima sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno oblačno, ponegdje u sjevernim dijelovima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren istočnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

Za Sarajevo je najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 23 stepena. 

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjevernim dijelovima. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, razvojem oblačnosti samo ponegdje sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

I u Hercegovini će sutra preovladavati većinom umjereno oblačno vrijeme. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

Drugi dan vikenda bit će, također, oblačan, a u drugoj polovini dana očekuju se lokalni pljuskov. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

Već početkom iduće sedmice očekuju se razvedravanje, bez padavina, ali i više temperature do 33 stepena.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Slične objave

Facebook Comments