Arhiva

Pomozimo Seadu Jogunčiću iz Tuzle da prohoda
Dvadesettrogodišnji Sead Jogunčić iz Tuzle još uvijek se bori za oporavak, nakon teške saobraćajne nesreće 2015. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

U nesreći je Sead teško povrijeđen, bio je u komi dva mjeseca smješten u Univezitetski klinički centar Tuzla. Nakon toga uslijedile su brojne terapije, rehabilitacija, ali nažalost, nikada se u potpunosti nije oporavio, te se otežano kreće, uz podršku oca i brojnih pomagala.

Tokom procesa oporavka, Sead je bio na banjskom liječenju u Tuzli, Gradačcu, Fojnici, Krapinskim Toplicama i Gornjoj Trepči.

Možda će Vas zanimati i:

”Posljednje liječenje u banji Gornja Trepča na koje je otišao zahvaljujući dobrim ljudima koji su prikupili neophodna sredstva, imalo je efekta, jer je osjetio poboljšanje. Nakon toga dobili smo saznanja da u Zagrebu postoji bolnica u kojoj bi Sejo imao mogućnost napredovanja i postoji nada da prohoda. Otišli smo na pregled, pa su ljekari, potvrdili da je moguće liječenje i daju veliku šansu za njegov oporavak”, kaže Seadova majka Amira.

Ljekari su preporučili liječenje u ovoj bolnici u trajanju od oko tri mjeseca, a terapije i rehabilitacija bi koštala 156 hiljada kuna odnosno 40-tak hiljada KM. Uz sve to, Sead i njegov otac moraju naći stan u blizini klinike i obezbijediti hranu. Uplate za Seadovo liječenje su krenule, ali ih je zaustavila pandemija koronavirusa.

Seadovi roditelji nisu u mogućnosti osigurati mu ovo liječenje, pa pozivaju dobre ljude da im pomognu, kako bi on čim prije otišao u ovu Polikliniku i započeo liječenje. Ova porodica inače teško živi, u stanu od 19 kvadrata koja je u vlasništvu Grada.

Žive od invalidnine Seadovog oca koji je civilna žrtva rata, a dodatna primanja su im od prodaje kokica i sjemenki pred stadionom Tušanj i za vrijeme utakmica u SKPC Mejdan.

Ukoliko želite pomoći Seadu u liječenju, to možete učiniti uplatom sredstava na žiro račun.

Intesa San Paolo banka Br. žiro računa: 154-001-00000019-10

Broj partije: 994674-22-452860

Porodici Jogunčić možete se javiti i putem telefona broj 060-308-0497 ili ih posjetiti lično na adresi Envera Šiljka 17, naselje Mosnik u Tuzli. Seadova želja je, kako nam je rako skupiti novac za rehabilitaciju, a onda i završiti fakultet koji je upisao ove godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button