BiHTuzlanski kantonVijesti

Delić: Moramo se pogledati u oči, imamo sistemski problem













“Suosjećamo sa porodicom povrijeđenog radnika, radi se o izuzetnom čovjeku i radniku koji je žrtva ovog čina”, kazao je u obraćanju medijima načelnik Lukavca, Edin Delić.

“Kako stižu informacije o zdravstvenom stanju, čini se da mjesta optimizmu još ima”, dodaje Delić.

Možda će Vas zanimati i:

Akcijom policije koja je bila na rubu dvorišta škole, maloljetnik je odmah razoružan i priveden. Poduzete su još dodatne mjere da se ne dese nemili događaji. Policija je reagovala vrlo brzo. Nažalost, desilo se najgore“, dodao je Delić.

Ističe da postoje brojne informacije, ali da stvari treba prepustiti struci da to provjeri.

Do mene dolazi niz informacija, ja nisam u kapacitetu provjeriti šta je relevantno. Disciplinska mjera je izrečena i to je bio premještaj, da li to ima veze s ovom akcijom, da li je inicirano nekim širokim kontekstom, to je nešto što struka treba provjeriti“.

Dodaje da se radi o sistemskom problemu i da se “moramo pogledati u oči”.

Mislim da imamo stručna lica i trebamo otvoriti teren struci. Moramo se pogledati u oči, imamo sistemski problem. Postupali su i Centar za socijalni rad, i škola i MUP, ali postavlja se pitanje kada svi dovedu do kraja, šta dalje? Mislim da je ovo jedan izazov za društvo u cjelini kada trebamo odgovor pronaći“.

“Postavlja se pitanje: Ko je taj što je trebao nešto uraditi? Da li je to klinički psiholog, je li to neko stručno tijelo koje treba kazati da je potrebno liječenje?”



Izvor
n1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button