Mejdan te treba: Pozivom na 090291060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi tuzlanskog hrama sporta

- Kategorija: U fokusu

U nezapamćenom nevremenu praćenom jakom kišom koje je prije nekoliko dana zahvatilo šire područje Tuzle veliku štetu je pretrpio SKPC ‘’Mejdan’’. S tim u vezi, iz mendžmenta ove ustanove obratili su se saopćenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

‘’Obraćamo vam se u situaciji kada SKPC Mejdan, hram sporta, kulture i privrede, zbog nezapamćenog nevremena, koje je zadesilo Tuzlu, prolazi kroz veoma teške trenutke . Olujno nevrijeme, ogromne količine kiše i voda sa okolnih padina, poplavili su Mejdan i nanijeli veliku štetu cijelom objektu, a posebno u velikoj dvorani, svlačionicama, kuglani i svim prostorima u donjoj etaži.

Tokom svog postojanja, od 1984. godine, Mejdan je mnogima pomogao u odrastanju, razvoju, postizanju prvih uspjeha. Pomogao je i državi Bosni i Hercegovini jer je bio najbolji domaćin i domaćim i gostujućim reprezentacijama, kojima mnoge druge sportske dvorane nisu željele izaći u susret i obezbijediti salu i ostale potrebne uvjete.

Sada je pomoć potrebna Mejdanu. Obnovom Mejdana, ponovo ćemo stvoriti uslove stotinama sportista svih omladinskih i seniorskih kategorija i svih sportskih disciplina da nastave sa svojim školama sporta, treninzima i utakmicama. Vratićemo navijače i publiku na naše tribine.

Grad Tuzla će pružiti pomoć, ali uz vašu podršku obnova će biti brža i Mejdan će brže ponovo otvoriti svoja vrata I svoju dušu svim generacijama. Samo zajedničkim snagama i solidarnošću možemo vratiti Mejdanu stari sjaj, obnoviti devastirane površine i vratiti ga na raspolaganje sportistima i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Pozivamo Vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pružite finansijsku pomoć uplatom na račun broj: 1321002022764967, a za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom ,,MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE” .

Pozivom na telefonski broj 090291060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments