Radijske novostiZanimljivosti i zabava

Stiže nam Red Bull RapLika 2018: Novo izdanje velikog regionalnog takmičenja u freestyle repanju













Takmičenje koje je osvojilo simpatije ljubitelja hip hopa u regiji vraća se i ove godine: Red Bull RapLika 2018 još jednom postavlja izazov pred MC-ijeve iz BiH, Hrvatske i Srbije da pokažu svoj talent i bore se za krunu regionalnog kralja freestyle repanja.

Red Bull RapLika, takmičenje u hip hop improvizaciji, naišla je na sjajan odjek prošle godine, okupivši najbolje freestyle MC-ijeve iz tri zemlje. Kako se koncept pokazao vrlo uspješnim, i ove godine nastavlja pružati priliku mladim reperima i poticati kreativnu razmjenu na regionalnoj hip hop sceni.

Pravo učešća, kao i prošle godine, imaju MC-ijevi iz Bosne i Hercegovina, Hrvatske i Srbije. Isti je ostao i format takmičenja: pobjednici iz sve tri zemlje plasiraju se direktno u veliko regionalno finale, a žiri će posebne pozivnice uručiti još po jednom takmičaru iz svake zemlje. Pored njih, u regionalnom finalu će se naći i branitelj titule.

Prijave će biti otvorene uskoro, a već u aprilu se mogu očekivati prva takmičenja, nakon kojih će uslijediti i veliko regionalno finale.

Takmičenje u freestyle repanju – iliti repanju slobodnim stilom, podrazumijeva verbalni dvoboj jedan-na-jedan (battle) u kojem MC-ijevi nastoje poraziti suparnika improviziranim rimama smišljenim na licu mjesta. Cilj je osmisliti što originalniju „rap repliku“ na protivnikove riječi i nadmašiti ga duhovitim dosjetkama (uglavnom na njegov račun).

Prošlogodišnje izdanje Red Bull RapLike okončano je velikim regionalnim finalom u Tuzli u kojem je učestvovalo osam najboljih freestyle MC-ijeva iz regije: Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH; Sultan i Krljo iz Hrvatske; te Mali Princ, Samuraj Krek i VeB iz Srbije. Pobjedu je pred svojom domaćom publikom odnio Arot, koji je u finalu bio bolji od Samuraj Kreka.

Za sve vijesti i informacije, pratite Facebook profil takmičenja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button