Najbolji muški parfemi po izboru žena

- Kategorija: Lifestyle

 

Parfemi su lična stvar i stvar su pojedinačnog ukusa: najobičniji miris može izazvati snažne i postojane uspomene, podsjećati na drage ljude ili vratiti lijepe trenutke. Zbog ovih podataka je izrazito bitno imati svoj prepoznatljiv miris. Brojni su prepoznali važnost parfema, jer prema statistikama parfemi dobivaju na sve većoj popularnosti, pa se tako procjenjuje da je prošle godine parfemska industrija zaradila više od 60 milijardi konvertibilnih maraka, što je, zaista, impozantna brojka. Ipak, razumljivo je da u nešto tako intimno želimo i moramo uložiti i koju marku više.

Ipak, muškarcima je najbitniji da su žene zadovoljne njihovim mirisom, pa smo odlučili da vam predstavimo listu.

5 parfema koje preferiraju žene u 2020. godini.

Armani Code

Na prvom mjestu se nalazi neodoljivi Armani Code. Riječ je o izrazito elegantnom parfemu, a preferira se njegovo korištenje na romantičnim izlascima, zatvorenim prostorima i intimnijoj atmosferi. Riječ “Armani” mnogo više asocira na skupocjeni odjevni predmet, međutim, ovaj brend sada možete i prsnuti sebi oko vrata.

Ovaj parfem traje na tržištu već dugo, jer su korisnici prepoznali njegov topli ton, začinjen visokim notama. Zaista fascinantan parfem, koji svojim dizajnom u obliku kravate daje poseban “šmek” jer je kondenziran u malu bočicu, ali vam daje mogućnost da na vrlo jednostavan način putem vaših prstiju do vrata dođe koncentrirani sprej hladne kolonjske vode.

Bvlgari Pour Homme Soir

Na drugo mjesto smo svrstali Bvlgari Pour Homme Soir, koji ide rame uz rame s prvoplasiranim parfemom “Armani Code”. Ukoliko za vrhunski doživljaj finih mirisa želite najbolje proizvode, jer jednostavno morate ostaviti dobar dojam – posebno ako ste u prisustvu ženske osobe, onda je ovaj parfem idealan za vas. Ovaj parfem je odlična varijanta za bilo koju priliku; bilo da se radi o slabo osvijetljenoj večeri ili kasnom noćnom provodu. Bvlgari Pour Homme Soir je izuzetan večernji miris koji će se dugo zadržati na vašem tijelu.

Ovaj parfem je napravljen od ručno ubranih začina i posebno formuliranog mošusa. Bvlgari koristi kvalitetne sastojke kako bi naglasio sve svoje kvalitet. Čak je i sama bočica garancija kvalitete i klase, jer sa svojim elegantnim dizajnom i jedinstvenom “prskalicom” omogućava optimalnu pokrivenost i ugodan je za držanje.

Chanel Allure Homme Sport

Treće mjesto suvereno drži dobro poznati brend “Chanel Allure Homme Sport”. Brend nije potrebno posebno predstavljati, jer je on sam po sebi simbol za eleganciju i otmjenost.  Chanel Allure Homme Sport je upravo ono kako i naslov sugeriše; primamljiv, uzbudljiv i privlačan miris.

Ovaj miris je seksi i udoban, sa notama citrusa i morskog akorda. Dizajniran je tako da bude lagan i osvježavajući miris, a da ga pri tome ne opterećuju teški mošusni tonovi. Allure Sport je prikladan miris za ljude koji žele osnažujući miris koji nije cvjetan ili ženstven, ali s druge strane nije ni agresivan i macho poput tradicionalnog mošusa. Ovaj parfem to sve savršeno izbalansira.

Ovaj parfem je hladniji i vodeniji od svog orginalnog kolege “Chanel’s Allure”. Lansiran 2004. godine, Chanelov miris je brzo postao favorit među muškarcima i ženama koji žude za laganom “kolonskom vodom” za svakodnevno nošenje. Ako tražite “kolonj” koji privlači žene, onda je to ovaj parfem kao stvoren za vas.

 

Cool Water By Davidoff

 

 

 

Cool Water By Davidoff se izborio za četvrto mjesto na ovoj prestižnoj listi. Savršeni spoj cvjetnog i mošusnog za lijepo zaokruženo muško iskustvo počiva u ovom sjajnom parfemu. Cool Water je renomirana marka koju preferiraju mnogi muškarci, koji žele osvježavajući miris bez previše cvjetnog cvijeća. Ovaj parfem je pouzdan, jer dugo zadržava miris, a nije previše jak, što je problem brojnih parfema iz srednje klase. Međutim, ovaj parfem zbog svog specifičnog mirisa se najbolje upotrebljava tokom dnevnih sati, naprimjer u uredu ili za dnevne izlaske zbog laganog tropskog mirisa.

Lagani miris nije previše intenzvan za bliske prostore, a trajat će tijekom dana kao nježni miris ispod vašeg ovratnika. Naravno, mnogi faktori utječu na to koliko je miris parfema snažan. Toplina, stres i sastav kože su glavni faktori koje treba uzeti u obzir kada se koristi bilo koji parfem, pa i ovaj.

Hugo Boss BOSS

Za kraj ove liste smo odlučili postaviti jedan aktuelan parfem na našim prostorima. Riječ je o parfemu “Hugo Boss”. Ako želite zavodljiv i muževan miris, onda je Hugo Boss pravi parfem za vas. Uživaćete u njegovom opojnom mirisu. Kvalitetni muški Hugo Boss parfemi popularni su među muškarcima svih starosnih dobi te su najbolji za one koji ne žude za novima, ali više vole klasiku.

Možda vam se na prvu čini da su ovi parfemi preskupi za vas, ali izračunajte koliko novca potrošite na parfeme na godišnjoj razini. Pretpostavljamo da kupujete jeftine parfeme koji ne traju dugo, pa ih morate često nanositi, te samim time traju i kraće od ovih parfema s naše liste. Probajte neke od ovih parfema, jer smo sigurni da se nećete pokajati

Slične objave

Facebook Comments