Tuzla

KONCERT KLASIČNE MUZIKE/ “Ljetna promenada” danas u Tuzli


Ljubitelji klasične muzike, već nekoliko godina, tokom ljetnih mjeseci, imaju priliku slušati muziciranje mladih tuzlanskih umjetnika u okviru koncerta „Ljetna promenada“

Ovo je već tradicionalni sadržaj manifestacije „Ljeto u Tuzli“, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla. Koncert će biti održan 16. jula u bašti Ateljea Ismet Mujezinović u 20:00 sati.

Na koncertu će i ove godine nastupiti klaviristica Ena Ovčina i violinistica Katarina Pavljašević, a kao gosti će im se i ove godine pridružiti nekoliko učenika Osnovne muzičke škole Tuzla. Ena je šefica odsjeka za klavir u tuzlanskoj Osnovnoj muzičkoj školi, a Katarina, odnedavno, studet odsjeka za violinu Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Možda će Vas zanimati i:

„Ovaj koncert je i za nas izvođače, ali, čini mi se, i za publiku poseban užitak. Katarina i ja sarađujemo dugi niz godina i često nastupamo, ali nam nastup tokom ljetnih odmora u Tuzli, uvijek izazove posebne emocije. Posebno ove godine, tokom koje smo se svi našli u drugačijim umjetničkim okolnostima, uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Umjetnici su željni susreta s publikom, stoga se neizmjerno radujemo ovom koncertu, naravno pod posebnim epidemiološkim mjerama zaštite“ – istakla je Ena Ovčina, profesorica klavira u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli.

Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju „Star Art“ svoje je aktivnosti prvenstveno usmjerilo ka promociji mladih tuzlanskih i bosanskohercegovačkih umjetnika i u tu svrhu organizuje niz manifestacija, koje su prepoznate i kvalitetno ocijenjene od publike, ali i cjelokupne kulturne javnosti.

Gosti na „Ljetnoj promenadi 4“ ove godine su učenici II razreda Osnovne muzičke škole, Nikola Pavljašević i Lana Sakan, sa odsjeka za klavir i Mak Hadžiefendić sa odsjeka za gitaru.

S obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, organizatori pozivaju publiku da 16. jula uz mjere lične zaštite budu uz mlade umjetnike u bašti Ateljea „Ismet Mujezinović“ i uživaju u klasici pod vedrim nebom.

U slučaju kiše, koncert će uz pomenute mjere biti održan u unutrašnjosti ateljea.

Izvor: Tntportal.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button