Tuzla

Nastavljeno rušenje stare zgrade Muzičke škole Tuzla, preduslov za gradnju novePrepoznatljivi objekat Muzičke škole u Tuzli, gdje su mnogi započeli svoje karijere je u fazi rušenja. Slijedi izgradnja nove Muzičke škole koja će budućim đacima svakako pružiti mnogo više.

Napominjemo da je ova zgrada koja je izgrađena 1949. godine prinudno zatvorena prije 9 godina zbog arhitektonskih nedostataka.

Od perioda zatvaranja škole do danas, učenici nastavu pohađaju u Osnovnoj školi Centar, za koju sami profesori kažu da ne ispunjava ni osnovne zahtjeve muzičke struke.

Danas je nastavljeno rušenje zgrade gdje su nekada bile smještene osnovna i srednja Muzička škola Tuzla, što je korak bliže izgradnji novog objekta za muzičko obrazovanje. Izrada glavnog projekta nove zgrade je u završnoj fazi, i ona bi trebala biti iste vanjske kvadrature, s tim da će imati sprat više gdje je predviđena koncertna dvorana. Nakon useljenja u novi objekat, stvorit će se uslovi za kvalitetniji rad osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli, otvaranje novih odjeljenja i smjerova, te organizacije koncerata u svom objektu.

 

”Ovo će biti škola koja bi trebala da zadovoljava potrebe Osnovne i Srednje Muzičke škole Tuzla, nadamo se da ćemo uz neke minimalne korekcije u toku izgradnje i možda već od sutra doći do jednog kapaciteta koji će biti zadovoljavajući za obje škole”, kaže za Radio Kameleon direktor Srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, Dejan Milkunić.

Objekat bi trebao da bude jedan reprezent kulture, arhitektonsko dostignuće.

”Uloženo je mnogo truda i rada, smatramo da će to na kraju biti onako kako dolikuje Osnovnoj i Srednjoj Muzičkoj školi nakon šezdesed i nekoliko godina postojanja truda i rada”, dodao je Dejan Milkunić.

 

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button