Započelo rušenje stare Muzičke škole u Tuzli

- in Muzika, Tuzla, Vijesti

Prepoznatljivi objekat Muzičke škole u Tuzli, gdje su mnogi započeli svoje karijere, od danas je u fazi rušenja. Slijedi izgradnja nove Muzičke škole koja će budućim đacima svakako pružiti mnogo više.

Napominjemo da je ova zgrada koja je izgrađena 1949. godine prinudno zatvorena prije 9 godina zbog arhitektonskih nedostataka.

Od perioda zatvaranja škole do danas, učenici nastavu pohađaju u Osnovnoj školi Centar, za koju sami profesori kažu da ne ispunjava ni osnovne zahtjeve muzičke struke.

O trenutnoj situaciji, za Radio Kameleon govori direktor Srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, Dejan Milkunić:

Prije svega želim da se zahvalim Radio Kameleonu što prati sve aktivnosti Srednje Muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, pa i aktivnosti oko rušenja i izgradnje nove škole. Ovom prilikom želim da obavijestim javnost kao i naše sugrađane i uposlenike J.U. Srednje muzičke škole, da je došlo do realizacije rušenja stare muzičke škole u kojoj su bili osnovna i srednja Muzička škola Tuzla. Želim da se zahvalim i svim donatorima i partnerima za pomenute aktivnosti kao i za sve daljnje aktivnosti: Vladi TK, Ministarstvu obrazovanja i svim ostalim…

Kompletan govor možete poslušati ovdje:

Facebook Comments