Zanimljivosti i zabava

Konobar odbio da usluži ženu bez maske i dobio 100.000 dolara bakšiša

Radnik “Starbaksa” u San Dijegu (SAD), koji je odbio da usluži mušteriju jer nije nosila zaštitnu masku, dobio je, nakon što je video snimak tog događaja postavljen na Facebook, gotovo 100.000 dolara doniranog “bakšiša”.

Lenin Gutjeres (24) odrađivao je svoju smjenu kada je u lokal ušla žena bez maske, prenosi “NBC”.

Možda će Vas zanimati i:

Gutjeres ju je upitao da li ima masku za lice, ali prije nego što je stigao da joj pokaže pravila njegove kompanije, prema kojima se od kupaca zahtijeva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila.

Nakon što je nezadovoljna žena postavila snimak na društvene mreže, došlo je do obrta koji sigurno nije očekivala. Kako dalje izvještava američka televizija, na internetu je ubrzo osvanula stranica “GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez”, na kojoj je postavljen pomenuti snimak, a korisnici su zamoljeni da doniraju bakšiš za radnika “Starbaksa”.

Na toj stranici, na kojoj je do danas prikupljeno 98.700 dolara, takođe je navedeno da će 100 odsto novca biti dato Gutjeresu, kako bi mogao da ostvari svoj san i postane profesionalni plesač. Nezadovoljna mušterija “Starbaksa” video snimak je postavila na svom Facebooku 22. juna.

“NBC” dodaje da su pričali sa ženom koja je rekla da je, nakon što je postavila video, dobijala prijetnje smrću od nepoznatih ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button