Zanimljivosti i zabava

Ekskluzivno za 20. rođendan – Solomun zatvara EXIT četiri sata, a Maceo Plex i Tale of Us rade back2back!

Deset godina nakon što je na svjetski čuvenoj mts Dance Areni nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njen simbol i to kao jedan od vodećih svjetskih elektronskih izvođača. Dugi niz godina ovaj kralj Ibice i svojevrsni rezident EXIT festivala nije mogao i da ga zatvori svojim nastupom, jer su njegove noći na španskom ostrvu bile rezervisane upravo za nedjelju.

Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovog ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri sata što će ujedno biti i najduži nastup u historiji Arene! Svemirskom programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. augusta pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genije, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back sa ranije najavljenim italijanskim velemajstorima Tale Of Us! Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil i mnogi drugi!

Solomun will close EXIT for its 20th anniversary in August: https://youtu.be/s2TJn3v2du0

Mladen Solomun na ovogodišnjem Exitu poslaviće dvije godišnjice – festivalski dvadeseti rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi! Svoj debi na festivalu imao je prije deceniju, kada je, upravo na EXIT festivalu započeo svoj pohod na svjetski vrh! Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvijek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim satima na mts Dance Areni, dok će ovaj put zatvoriti, ne samo Arenu, nego kompletan festival, i to nevjerovatnim setom od puna četiri sata! Njegova neraskidiva povezanost sa festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovog debija njegova karijera munjevito je krenula ka vrhu, te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih zvijezda današnjice. Kralj Ibice na EXIT festival nekoliko puta donio je nevjerovatne zabave, bilo to u specijalnom format „Solomun+1“, u vidu solo nastupa ili back to back seta, jednom sa Tale of Us, a drugi put sa Dixonom! Alfa i omega svjetske house scene, rođen u Travniku u Bosni i Hercegovini, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski muzičar na svijetu, u proteklih par godina je sa zadivljujućom lakoćom osvojio cijelu planetu. Njegova neposrednost i šarm utkane su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je sa ponosom predstavio svijetu u najsavremenijem muzičkom izrazu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button