Lifestyle

Zašto treba da koristiš piling od kafe?
Kafa nudi mnogo više od sjajnog ukusa, mirisa i mogućnosti da te razbudi rano ujutro. Ispostavilo se da kafa čini čuda za tvoju kožu, posebno ako je koristiš kao piling. Donosimo ti trikove i savjete, kako da koristiš kafu za još ljepšu kožu. 

Erika Geraerts, suosnivačica linije za njegu kože na bazi kafe Frank Body, rekla je u intervjuu za Vogue: “Kafa je sjajan prirodni piling, koji uklanja suhe i mrtve ćelije kože i pospješuje podmlađivanje kože. Mljevena kafa je grublja od većine pilinga u gelu ili onih od šećera, što znači da će ukloniti mrtve ćelije kože čim uđeš pod tuš”.

Još bolje, kofein u pilinzima od kafe poboljšava cirkulaciju i uspješno se bori protiv celulita. Kofein stimuliše dilataciju, dok pokreti trljanja povećavaju cirkulaciju, a celulit čine manje očiglednim na tijelu.

Shutterstock

Još jedan razlog da probaš piling od kafe, je taj što je antioksidans. Dermatolozi se slažu da je to dobro, jer pomaže u zaštiti kože protiv oštećenja, koje izaziva UV zračenje i usporava proces starenja izazvan izlaganjem suncu. Iako neće ukloniti bore, može da pomogne u sprečavanju nastanka novih, tako da je definitvno preporučljiva upotreba pilinga od kafe, kako na licu tako i na tijelu.

Dermatolozi takođe preporučuju pilinge od kafe, jer je dokazano da posjeduju protivupalna svojstva, što znači da možeš da se pozdraviš da dosadnim tamnim krugovima oko očiju. Kofein djeluje ublažavajuće, protivupalno i sužava krvne sudove, što smanjuje crvenilo i natečenost kože.

Dakle uživanje u mirisnim čarima kafe, iskoristi i za svoje lice i tijelo!

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button