LifestyleTuzla

Mladi organizuju čišćenje Partizanskog spomen-groblja u Tuzli

Tuzla…naš grad, grad koji gdje god u svijetu da se spomene odmah asocira na antifašizam, otpor, zajedništvo. O antifašističkoj historiji grada Tuzle ne treba mnogo govoriti jer njeni građani svojom toplinom, gostoprimstvom i osmijehom to sami iskazuju, gdje god u svijetu bili. Građanima Tuzle je to način života.

Tuzla ostade nepodijeljena i u onom i u ovom ratu. Dade komšija za komšiju i glavu. Netrepeljivosti nije bilo ni u najgorim vremenima kad je vreća brašna blago bila.

Ponosi se Tuzla svojim zajedništvom, svojom multikulturalnošću, suživotom i antifašizmom.  

Možda će Vas zanimati i:

Kako građani tako i gradske vlasti se neumorno hvale tom antifašističkom tradicijom. Spomenici heroja koji su dali svoje živote braneći komšije, tako stavljajući temelje Tuzli kao primjer suživota svih naroda u cijelom regionu, leže prekriveni travom i zemljom, a vrlo često i smećem.

Takav odnos prema ponosu TUZLANSKE PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI je u najmanju ruku sraman. Obešćašćavanje i nemar prema antifašističkim herojima Tuzle je za svaku osudu.

Mladi su rekli dosta i na inicijativu organizatora, Tibora Kovačevića, organizovali su protestno čišćenje Partizanskog spomen-groblja na Slanoj Banji u subotu 04.07.2020. u 10 sati.

Pozivamo sve građane dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja.

NE ZABORAVIMO ONE KOJI SU SVOJIM ŽIVOTIMA GRADILI NAŠ GRAD!

Svoj dolazak na akciju možete potvrditi OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button