Sport

FIFA donijela odluku: Prosinečki pobijedio na sudu, dobit će ogromnu isplatu u Sloveniji










Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) presudila je u korist bivšeg selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, koji je nakon rastanka s ljubljanskom Olimpijom zatražio svoja prava pravnim putem.

Kako navode tamošnji mediji, ovaj slovenski tim će na kraju Prosinečkom i njegovim pomoćnicima morati isplatiti 250.000 eura, a podsjećamo, on je bio trener ovog kluba od marta do jula 2022. godine.

U osam mečeva je osvojio 16 bodova, odnosno ostvario je pet pobjeda i jedan remi, te dva puta doživio poraz. Smijenjen je uoči početka sezone nakon sukoba s čelnicima kluba, a umjesto njega, na klupu je došao Španac Alberto Riera.

“Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten, to nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima,” govorio je Prosinečki kada je napustio klub.

Prosinečki je ovu sezonu počeo kao trener novog hrvatskog prvoligaša Rudeša, ali je već početkom septembra dobio otkaz. U sedam utakmica ostvario je učinak od jednog remija i šest poraza.

U karijeri još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Denizlispor i Olimpiju, a osim BiH, bio je i selektor reprezentacije Azerbajdžana.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button