Ambasada Italije u BiH objavom pjesme proslavila izlazak iz karantina

- Kategorija: Zabava

Tokom karantina u Italiji, pjesma  “Azzurro” (“Plavo”), koju je napisao Paolo Conte, a izvodi je Adriano Celentano, postala je soundtrack cijelog ovog perioda, Italijani su je pjevali sa svojih balkona i na televiziji.

U znak solidarnosti, sve osoblje Ambasade u Sarajevu učestvovalo je u snimanju ove pjesme tokom izolacije u BiH, a objavili su je na dan kada su se u Italiji vratile svakodnevne aktivnosti.

„Na kraju karantina u Italiji, pozdrav svima od osoblja Ambasade u Sarajevu uz posebnu pjesmu koja je obilježila ove dane“, napisali su iz Ambasade na Twitteru.

Podsjetimo, Italija je juče otvorila regionalne granice poslije tri mjeseca blokade usljed pandemije COVID-19, čime je omogućena veća sloboda kretanja više od 60 miliona stanovnika te zemlje, a dozvoljeni su i dolasci iz područja Schengena bez obaveze karantina.

Zabrana okupljanja i obaveza držanja sigurne razdaljine među ljudima i dalje su na snazi u Italiji u cilju sprečavanja širenja COVID-19, koji je teško pogodio tu zemlju, odnijevši više od 33.000 života, što je čini trećom zemljom u svijetu po broju žrtava, poslije Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

U Italiji je zaraženo više od 233.000 ljudi, a aktivnih slučajeva je oko 39.000.

Izvor: 6yka.com

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments