Košarkašica(25) iz Banovića sa svojim timom niza uspjeh za uspjehom

- Kategorija: BIG BANG #HerojiGeneracije

PROFIL KANDIDATA:

DŽENITA KAHVEDŽIĆ

KATEGORIJA: SPORT

GODIŠTE: 1994

MJESTO: BANOVIĆI

Dženita Kahvedžić je rođena 19.11.1994. godine. Već  20 godina bavi se košarkom. Trenutno je kapiten ŽKK RMU Banovići, ali tri godine je igrala u ŽKK Jedinstvo Tuzla.  Reprezentativka je Bosne i Hercegovine, gdje je nastupala za kadetski, juniorski i seniorski tim naše zemlje. Prethodne dvije godine sa ŽKK RMU Banovići osvaja KUP BIH i Prvenstvo BIH, što se nastavilo i ove godine, gdje treću godinu zaredom osvaja titulu prvaka KUP-a BIH sa ŽKK RMU Banovići.

Ova godina je bila godina u kojoj ste trebale braniti titulu i ujedno prilika da naslov prvaka Prvenstva BiH po treći put stigne u Banoviće. Zbog spleta okolnosti sa pandemijom to se i desilo, ali bez pravog takmičarskog naboja. Kakva su tvoja očekivanja u novoj sezoni, šta je novo, šta ste promjenilo?

Zbog novonastale situacije je sve prekinuto prema krajnjem rezultatu na tabeli, mi smo odnijeli titulu BiH. Naradne sezone očekujemo da nastavimo taj niz jer imamo dobru ekipu.

Sada si članica ŽKK RMU Banovići, kakvi su planovi za dalje, reprezentacija i ima li ponuda?

Dobila sam par ponuda, ali vjerujem da ću ostati tu gdje jesam, vjerna sam svom klubu i pružaju mi sve što mi je potrebno. Što se tiče reprezentacije, također je sve stalo i ne znam šta će se desiti dalje.

Neki sportisti su sujevjerni, jesi li ti jedna od takvih i imaš li neke svoje male rituale za prije, tokom i poslije utakmice?

Jesam i ja sam sujevjerna, bavim se košarkom već  20 godina,  pa kao i svaka košarkašica prije svake utakmice imam rituale. To moraju biti iste čarape, a imam i jedan čudan ritaul, a to je da moram prije svake utakmice da pojedem kesu smokija.

Pošto si košarkašica, ovo će zvučati malo čudno, šta želiš biti kada porasteš?

S obzirom da mi je porodica na prvom mjestu htjela bi prije svega da se ostvarim kao majka, a također, kao i svakoj košarkašici, cilj mi je da postanem trener košarke. A ako se ukaže prilika za neki drugi posao rado bih je prihvatila.

Dženita Kahvedžić je kandidatkinja za BIGBANG priznanje #HEROJIGENERACIJE iz kategorije sport.

Za Dženitu možete glasati klikom OVDJE.

Facebook Comments