Nova generacija tuzlanske hip-hop scene

- Kategorija: BIG BANG #HerojiGeneracije, U fokusu

PROFIL KANDIDATA:

FILIP STJEPIĆ

KATEGORIJA: MUZIKA

GODIŠTE: 1999

MJESTO: TUZLA

Filip Stjepić, poznat i kao Elick je još jedno novo ime DJ scene, i mladi je član Fm Jam ekipe. On je bboy i DJ iz Tuzle. Kroz bboy aktivnosti u grupi Dirty Angels iz Tuzle učestvovao je na brojim humanitarnim akcijama, predstavljao je grad i svoju ekipu na bboy nastupima i takmičenjima u BiH i regionu. Također je aktivni član najstarije hip-hop zajednice u BiH, riječ je o FMJAM ekipi, koja ga promoviše kao mladu DJ-nadu  Jednom riječju nova energija na tuzlanskoj hip hop sceni.

 

Vi ste nova generacije hip-hopa u Tuzli i sad je na vama da reanimirate, koja je davno završila svoje najslavnije doba.

Ja smatram da je hip-hop od svojih početaka prošao kroz puno faza i puno promjena. Samim time što je hip-hop nastao od više različitih žanrova muzike, tako postaje jedan novi žanr koji je jako svestran. Mislim da će se artisti koji su se snalazili u doba devedesetih, lako snaći u ovom novom valu. Publika se sama po sebi mijenja i oni dosta određuju kako će se razvijati muzika, ali artist koji ima jasnu poruku on će je moći prenijeti na bilo koji način. Mi smo tu da to propratimo najbolje što možemo, puštati ćemo uvijek ono što mi mislimo da je dobro, smatram da možemo prepoznati kvalitet i da će publika čuti uvijek nešto kvalitetno na našim nastupima.

Spomenuo si promjene, svirke, vaš Flexx događaj i hip-hop kao žanr koji se mnogo promjenio, kao i njegova publika. Kako sada to sve izgleda u Tuzli kao jednom od prvih gradova u BiH što se tiče pokretanja scene?

Flexx je krenuo kao ideja da napravimo nešto novo, nešto gdje će se puštati najnovija muzika, za mlađu publiku koja možda ne zna hitove koji su bili aktuelni 90-ih. Na naše nastupe dolazi publika od 16 pa do nekih 30 godina, tako da naše svirke moraju biti raznovrsne po pitanju godina. Mislim da se jako dobro snalazimo. Artisti koji su bili kvalitetni u vrijeme početaka, biti će kvalitetni i danas. Mislim da se to najbolje vidi kroz našu ekipu, kroz rad FMJAM-a, Frenkie-a, Kontre i Indiga. Kvalitet ostaje kvalitet i publika će uvijek voljeti kvalitetnu muziku.

Ima li neka najsimptičnija ili najsnažnija scena koju si imao na sopstvenom nastupu?

Najbolji osjećaj je kada vidiš da publika osjeti emociju koju želiš da im preneseš. Imali smo momenata kada se svi drže za ruke, pjevaju, grle se, to najčešće bude u podrumima Slobode zimi. Te svirke ostaju u srcu, ali također afterparty u Zenici na Zenica summer festu, zajedno sa Shadow kidom, svirali smo kao Flexx. Bilo je više hiljada ljudi, počeli su se penjati na binu, skakati, na kraju nas je tonac morao ugasiti jer se bina počela rušiti. To je jedan od simpatičnih momenata, ali uvijek Sloboda ostaje u srcu i ekipa iz Tuzle.

Kao mladi DJ i producent, koji ti je najveći san i najveća želja koje želiš da ostaviš?

Kada pomislim o svojim snovima, odmah mozak automatski poleti ka Americi, Londonu i sl., onda se vratim jer pored toga što sam ja DJ, mi organiziramo svoje partije, zašto onda ne bi moj san bio da ja organiziram neki parti u svojoj državi, u svom gradu koja će biti na nivou nekog Tomorrowlanda, Exit-a i sličnog. Pored toga mislim da istinski san svakog DJ-a treba biti, da mu publika dolaze na svirke zbog njega i toga što mogu da čuju od njega. Da ne dolaze zbog svjetala, šminke i svega.

Filip Stjepić je kandidat za BIGBANG priznanje #HEROJIGENERACIJE iz kategorije sport.

Za Filipa možete glasati klikom OVDJE.

 

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments