IQOS STIGAO U TUZLU

- in Gdje kupovati, Tuzla, Vijesti

Godišnjica IQOS-a u BiH obilježena otvaranjem prvih IQOS prodajnih mjesta u Tuzli i Mostaru.

Od danas se i Tuzla nalazi na mapi svijeta bez duhanskog dima, obzirom da su Tuzlaci dobili svoje prvo IQOS prodajno mjesto, a koje je jučer otvoreno na prvom spratu Bingo City Centra. Ovo je prvo prodajno mjesto ove vrste u ovom dijelu Federacije, ali i svojevrsni jubilej, jer je IQOS prije godinu dana po prvi put stigao u BiH.

IQOS je revolucionarni uređaj kompanije Philip Morris, koji predstavlja manje štetnu alternativu tradicionalnim cigaretama. Baziran je na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana. Iako ne bez rizika, zagrijavanjem specijalno dizajniranih patrona pravog duhana zadržava se pravi ukus duhana, ali se eliminiše 95% štetnih materija koje emituje dim klasične cigarete. Osim toga, korištenjem IQOS-a eliminišu se i drugi negativni efekti koji nastaju prilikom pušenja klasičnih cigareta, poput pepela, neprijatnih mirisa i što je veoma važno – negativnih uticaja na okolinu. Ovaj uređaj trenutno je prisutan na preko 50 tržišta širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda i elektonskih cigareta kojem je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) dozvolila komercijalizaciju na tržištu SAD, i što je još važnije potvrdila da je ovakva odgovorna komercijalizacija usklađena sa principom zaštite javnog zdravlja.

“Prije nešto više od godinu dana, IQOS je po prvi put stigao u Bosnu i Hercegovinu. Ponosan sam što za nezvaničnu godišnjicu otvaramo svoja prva IQOS prodajna mjesta u Tuzli i Mostaru. IQOS je proizvod na kojem je kompanija Philip Morris radila preko 15 godina, a u koji je uloženo više od 7 milijardi dolara. Oko 400 vrhunskih naučnika angažovano je na razvoju IQOS-a, a svi odrasli Tuzlaci koji bi inače nastavili da puše klasične cigarete od danas imaju bolju alternativu i priliku da sa još 10 miliona trenutnih korisnika IQOS-a širom sveta zakorače u budućnost bez duhanskog dima“, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Poštujući situaciju u kojoj se društvo trenutno nalazi, te mjere koje su još uvijek na snazi, sva IQOS prodajna mjesta u BiH, uključujući i novootvorena u Tuzli i Mostaru poštuju sve definisane standarde, i profesionalne i zdravstvene, kako bi se posjetioci osjećali što sigurnije. Dodatno, potrošačima su na raspolaganju i IQOS savjetnici, koji su tu da pomognu, pruže podršku i savjet, ali i da saslušaju njihove reakcije. Na prvom IQOS prodajnom mjestu u Tuzli u Bingo City Centru može se pronaći kompletna ponuda IQOS uređaja i aksesoara koji su do sada predstavljeni u BiH.

Svim zainteresovanim punoljetnim građanima i registrovanim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 0800 21212, ali i posjeta sajtu https://ba.iqos.com/bs