Super vijest iz Engleske, zna se kada se nastavlja Premier liga i ko će prvi na terene

- Kategorija: Fudbal, Sport

Nakon više od tri mjeseca bez fudbala u Engleskoj, lopta bi se na travnjacima premier-ligaša trebala zakotrljati 17. juna. Prvi će na teren fudbaleri Manchester Cityja i Arsenala, odnosno Aston Ville i Sheffield Uniteda, a riječ je o dvije zaostale utakmice.

Dakle, s dva zaostala dvoboja, Englezi bi krenuli u nastavak sezone, a prvo kompletno kolo na rasporedu je tokom vikenda, od 19. do 21. juna. Klubovi u ovom trenutku još raspravljaju o toj ideji, ali kako prenosi BBC, svi su se načelno složili. Dakle, odigrat će se preostalih 92 ligaške utakmice.

Premier liga prekinuta je 13. marta zbog pandemije, a krenut će 100 dana nakon pobjede Leicester Cityja od 4:0 nad Aston Villom, a koja je odigrana 9. marta.

Naravno, utakmice će se igrati pred praznim tribinama. U srijedu su klubovi jednoglasno izglasali nastavak kontaktnog treninga, nakon što su prošlu sedmicu započeli održavati beskontaktne treninge.

Liverpool je trenutno vodeća ekipa lige, s 25 bodova više od drugog Manchester Cityja, dok su na začelju tablice, u zoni ispadanja, Bournemouth, Aston Villa i Norwich City.

Slične objave

Facebook Comments