Platforma za progres u subotu organizuje protestnu šetnju u Sarajevu: Dosta je bilo šutnje!

- Kategorija: BiH, Vijesti

U subotu, 30.05.2020. godine u 11:55 ili simbolično 5 do 12 održat će se mirna protestna šetnja koja će početi sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!“, saopćeno je iz Platforme za progres.

Ističu da su do sada kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme.

“Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera”, dodali su.

Ističu da obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora.

“Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora.”

Izvor: klix.ba

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments