VELIKI KOŠARKAŠKI POTENCIJAL: Emir Krajinić želi zaigrati za seniorsku reprezentaciju BiH

- Kategorija: BIG BANG #HerojiGeneracije

PROFIL KANDIDATA:

EMIR KRAJINIĆ

KATEGORIJA: SPORT

GODIŠTE: 2002

MJESTO: TUZLA

Rođen 09.05.2002. godine. Trenutno pohađa Mješovitu srednju saobraćajnu školu u Tuzli. Košarkom se bavi od svoje petnaeste godine u tuzlanskoj Slobodi kao veliki potencijal. Nastupao je za mlađe selekcije reprezentacije BiH. Član je organizacije ‘’Let’s do it’’ Tuzla.  Prvi plan za ovu godinu jeste da osvoji državnu ligu mladih sa juniorima, da jednog dana zaigra za seniorsku reprezentaciju BiH i da postane dobar košarkaš, a još bolji čovjek u budućnosti. Jedan od ostvarenih ciljeva jeste priključenje prvom timu Slobode, nastupi za OKK Slobodu u seniorskoj ligi.

 

Koliko je teško jednom talentovanom mladom košarkašu da treningom i radom dođe na zasluženo mjesto u timu, zbog onoga što se često nezvanično spominje, a to je konkurencija ”tatinih sinova”?

Trud i zalaganje nas ”običnih” igrača se uvijek isplati, teško je u upasti u prvi tim, među 12 najboljih igrača. Mi smo mladi, tek smo napunili 18 godina i polako ulazimo u ozbiljnu košarku. Teško je dokazati se, pokazati svoj trud i zalaganje, ali uvijek to izađe na vidjelo i pokaže se ko se trudio i na pošten način došao do te pozicije na kojoj je sada.

Svojevremeno si bio dio i jednog drugog tima, šta za jednog košarkaša znači posudba drugoj ekipi?

Stiču se nova poznanstva i može se dosta napredovati. To je drugi tim, druga sredina pa se upoznaju novi igrači i novi način igre. Sve se to iskustvo koje se stiče tokom cijele sezone, to je seniorska košarka. Ja sam prošle sezone igrao kao junior u tom timu, dobio sam priliku i iskoristio sam je na dobar način. Primjeti se napredak poslije te posudbe i mislim da je to bio dobar potez.

Gdje vidiš sebe u košarkaškoj karijeri, daj nam neki veliki, ali što se tiče tebe realan cilj?

Realan cilj je Eurocup i Euroliga. Nakon jakog treniranja i napornog rada, mislim da bi taj cilj mogao postići. Trudom i zalaganjem sve se može postići.

Koja je po tebi idealna petorka BH košarkaša?

Nihad Đedović, Mirza Teletović, Almir Hasandić, Nemanja Gordić i Jusuf Nurkić.

Trenutak istine za svakog košarkaša, zadnje sekunde, odlučujući šut, lopta u tvojim rukama, šutiraš ili je dodaješ slobodnom igraču?

Ako sam ja slobodan ja bi preuzeo odgovornost da šutnem, vjerujem u sebe i mislim da bi pogodio.

 

Emir Krajinić je kandidat za BIGBANG priznanje #HEROJIGENERACIJE iz kategorije sport.

Za Emira možete glasati klikom OVDJE.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments