Turizam u Hrvatskoj: Na Hvaru prošle godine omlet koštao 24 eura, a sad je noćenje 18

- Kategorija: Predstavljamo, Turizam, Tuzlanski Valter

Stan u strogom centru Dubrovnika, unutar zidina, iznajmljuje se za samo 20 eura po noćenju. U Opatiji se čitave vile s bazenom daju za svega četrdesetak eura. U gradu Hvaru apartman za samo 18 eura, a kako pišu 24sata, prošle godine u istom objektu, u meniju restorana, pisalo je da su dva jaja na oko 180 kuna. A to su 24 eura.

Među jeftinijim smještanjima s bazenom u Dubrovniku i široj okolici nudi se apartman u vili za samo 30 eura, ima i onih po 40, do 50…

Na Hvaru je slična situacija. U oglasima na Airbnb-u, možete pronaći sobu u kući, sasvim urednu, novog poda, pločica i namještaja, s prostranim balkonom i pogledom na more za samo 18 eura.  Uređene hvarske vile, one čiji su bazeni okruženi lavandom i vinovom lozom, koštaju stotinjak eura za noćenje, ali i to je malo s obzirom na njihovu kategoriju.

I u Hvaru na Hvaru u ponudi su desetine apartmana u strogom centru čija je cijena ispod trideset eura. Uz neke stoji prekrižena stara cijena. Tako se vidi da su neki snižavali i do pedeset posto.

Opatija nije loš izbor za odmor.  Ima ih već od trideset, četrdeset eura, a dobar dio njih vam nudi čitavi objekt samo za vas, dakle nije riječ o tome da ćete s nekim dijeliti bazen.

I ostali gradovi nude povoljne smještaje. Porast cijena ovisit će o epidemiološkoj situaciji, a bude li ovakva i u junu i u julu, bar ćemo se naputovati. Korona-sniženja kao mjera privlačenja turista nisu obuhvatila samo iznajmljivače. Popuste daju i gradovi. Pa je tako gradonačelnik Makarske, grada o kojem se naveliko pisalo kad su uveli cijene parkinga od po 20 kuna (oko 5 KM)  za sat, odlučio obustaviti tu svoju odluku. Za ovo ljeto srezane su u prve tri zone. Iznosit će sedam, pet i tri kune.

Izvor 24 sata i Raport

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments