BiHU fokusuVijesti

Kada sa radom počinju šoping centri?

Krizni štab FBiH zadovoljan je situacijom, te će tokom ove sedmice razmatrati dodatno ublažavanje mjera. Šoping centri bi mogli biti otvoreni krajem maja, a nogometna takmičnja bi mogla biti nastavljena u junu.

“Jako je bitno da broj oporavljenih raste. Možemo biti zadovoljni, mjere su dale puni efekat. U narednom periodu je odgovornost na svakom građaninu. Apelujemo da se pridržavate mjera i na taj način spriječite širenja korona virusa. I dalje preporučujemo nošenje maske, po mogućnosti rukavice, držanje distance i često pranje ruku”, rekao je Čerkez.

Zbog čestih upita kada će biti otvorene granice za povratak bh. građana, Čerkez je rekao kako se u posljednje vrijeme vrši veliki pritisak na njih da ukinu određene mjere.

Možda će Vas zanimati i:

“Rekli smo da se vodimo epidemiološkom situacijom ne samo u BiH već i u zemljama iz kojih naši građani dolaze. U mnogim zemljama se tek radnje otvaraju, nek su isped nas, neke iza nas. Ta situacija će utjecati na donošenje odluke. Razumijemo da je stanovništvo nezadovoljno, ali mislim da bi bilo nezadovoljnije kada bi morali vraćati restrikcije. U ovom trenutku je mnogo bitno da naša privreda počne raditi”, rekao je Čerkez.

Dodao je kako Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva ove sedmice razmatra kada i u kojem trenutku da ukinu mjere ili uvedu neki novi model za ulazak naših građana u zemlju.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome kada bi se Premijer liga mogla nastaviti, Čerkez je rekao da je trenažni proces omogućen, a da bi prvenstvo moglo biti nastavljeno u 6. mjesecu ukoliko situacija bude stabilna.

Šoping centri bi trebali početi raditi između 24. i 28. maja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button