Na Ilinčici osvanule table: „Zaboravi na sve brige i probleme, nasmiješi se, osluškuj zvuk prirode, opusti se, zagrli sebe ili nekoga “

„Malo smo se igrali i kreirali šumski kutak za uživanje i opuštanje u prirodi“ riječi su Selman Adija koji je zajedno sa svojim prijateljem Adisom Jahićem iskoristo slobodno poslijepodne i kreirao šest drvenih natpisa/obavještenja koji su postavljeni na tuzlanskom izletištu Ilinčica.

Staza na Ilinčici je dužine 500 metara a nalazi kako nam kažu tvorci ideje „dovoljno blizu asfalta kako bi bila pristupačna ali i dovoljno daleko od utabanih staza i suvišnih gostiju za potpuno uživanje u zvukovima prirode.“ U turbulentnom vremenu punom stresa od izuzetne važnosti je da mislimo na zdravlje a šetnja u prirodi svakako ima višestruke koristi. Natpisi poput „zaboravi na sve brige i probleme, nasmiješi se“, „osluškuj zvuk prirode, opusti se“ ili „zagrli sebe ili nekoga“ imaju za cilj da izmame osmijeh i doprinesu da se svaka osoba koja se zatekne na stazi osjeća sretno. Pored navedenog na stazi su obilježena i mjesta za „fotkanje“ i čitanje knjige.

Facebook Comments