Tuzlanski kantonVijesti

U Tuzli osnovano Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika “UNIJA” Tuzla.

Netom prije pojave Korona virusa, grupa mladih i inovativnih poslodavaca sa područja Grada Tuzle, došla je na domišljatu ideju koja je jučer (Nedjelja, 17.05.2020. godine) dobila i svoj epilog, osnivanjem Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika UNIJA Tuzla.

Poštujući sve izrečene mjere koje su na snazi usljed trajanja stanja prirodne nesreće, grupa od 19 članova se okupila na osnivačkoj skupštini, na kojoj su kako je to zakonom i predviđeno, izglasan i usvojen statut, te izvršen odabir tijela i dužnosnika Udruženja. Udruženje je kroz usvojeni Statut predvidjelo kratkoročne i dugoročne ciljeve, od kojih je potrebno posebno istaknuti i pohvaliti član kojim se predviđa ravnopravnost spolova, te je prilikom odabira dužnosnika u različita tijela Udruženja, izglasana spolna zastupljenost 50-50%.

Idejom je predviđeno okupljanje što većeg broja poslodavaca sa područja Tuzle, odnosno Tuzlanskog Kantona. Kako su nam rekli iz Udruženja, članstvo u Udruženju mogu ostvariti svi poslodavci i samostalni privrednici koji u svom poslovanju poštuju zakonske odrebe, posjeduju viziju, te su spremni poštovati doneseni Statut. Za više detalja možete posjetiti zvaničnu web stranicu udruženja (www.unija.ba) koja je još uvijek u izradi i u fazi dopunjavanja ili se obratiti direktno Udruženju putem e-mail na info@unija.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button