STATUS DANA // Mirza Efendić – Ubacivanje chipa kroz vakcinu

- in Status dana

Nedavno je belgijski doktor Tijeri Šmic, zagovornik alternativne medicine od osamdesetih godina, objavio blog post i pismo o najavljenoj vakcini protiv covid-19, iznoseći tvrdnje da iza cijele priče u vezi sa izradom vakcine stoji – Bil Gejts.

On tvrdi da se u naučnim krugovima polemiše o ubacivanju mikročipa u vakcinu, te da “u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, fondacija Bila Gejtsa finansira sedam projekata vakcine protiv virusa korona, među kojima i unošenje nanočipa u ljudski organizam”.

I dok je zavidan broj domaćih medija prenio ove neutemeljene tvrdnje belgijskog zagovornika liječenja nemedicinskim metodama, nijedan se nije potrudio da provjeri – da li je čipovanje čoveka kroz vakcinu na ovaj način uopšte moguće?

Naš Facebook prijatelj Mirza Efendić napisao je status na tu temu koji prenosimo u cjelosti:

Razmisljam onako… Ubacivanje chipa kroz vakcinu.

Malo o dimenzijama. Taj chip mora da bude toliko mali da moze da prodje kroz iglu za vakcine koja je uzasno mala. Toliko mala da je prakticno golim okom nevidljiv. Ko pravi takve nano chipove, koliko kostaju, kako se napajaju, hlade i sve ono sto elektronicki uredjaj radi. Koje su mu mogucnosti?
Sta bi radio taj nano chip (koji je prvo nemoguce napraviti a i ako je moguce, brutalno je skup i brutalno je skupa tehnologija da bi se tek tako gratis bacala okolo u svaku budalu). Ali ajde da zamislimo da moze. Ubace ga u organizam i sta on radi?
Pokazuje nam lokaciju gdje smo? Pa to nam radi svakao svaki smartphone, milion aplikacija, drustvenih mreza, smart televizora, rutera, wifi mreza na koje se konektujemo, NFC i BT podataka koje saljemo, plus onaj stari i najsigurniji, vlastima uvijek dostupan, GSM signal nasih sim kartica telefona. Dakle chip, radi nase lokacije, nelogicno. Ionako imaju sve nase kretnje bez da se i trude.
Da bi nas prisluskivali? Dakle treba input, output audio. Mora nekako uzeti ton, dakle neki PIKO mikrofon na NANO chipu koji naravno mora da dobije ton ispod koze u jos ga konvertuje u neki audio format, posalje nekome i slicno. Ne da je nemoguce nego je totalno nemoguce. Opet ono pitanje, cemu to kada smo na gotovo svakoj aplikaciji na telefonu dopustili pristup mikrofonu pri instaliranju, kao i prikupljanju podataka. Opet nema logike, nema isplativosti, nema tehnicke izvodljivosti.
Eh sad, kao da imamo u sebi chip kojim bi nam neko mogao prekratiti zivot ako zeli? Pa ima 300.000 jeftinijh, laksih i tajnijih nacina. Gledamo to svaki dan. Opet nikakve logike i vrlo upitno kako da se to tehnicki napravi. Jer ne zaboravite chip je nano velicine. Rekao bih da je mikrometar mjera velicine, ali nema sanse jer igla je pretanka i ona se mjeri u mikrometrima. Kako bi nas taj chip eventualno ubio? Cime? Elektro naponom? Da izazove srcani udar? Kako? Kako da proizvede tu energiju?
Jos ekstremnija je verzija da upravlja nasim emocijama i mislima… WOW. Toliko smo istrazili mozak, da blage veze o njemu ni danas nemamo. Sad odjednom znamo kako neki nano chip konektovati na mainframe naseg mozga i citati misli, emocije i kontrolisati kako cemo glasati na izborima. Why? Ionako se izbori pokradu i namjeste puno jeftinije i lakse svuda u svijetu da apsolutno nema logike.

E sad, ima ona mala zackoljica. Kako da taj chip napajamo? To je elektronski uredjaj koji prima i salje signal. Mora imati neku bateriju. Ona mora biti manja i od onog mikrofona s pocetka price i odakle nju punimo? Toliko je ovo glupo da ne mogu ni da smislim neki SciFi scenario kako da to napajamo.

Aliiiii… imaju eksperti za chipovanje (a nije chip tuning vaseg turbo motora na autu) i za to rjesenje. Chip je od tecnog metalaaaaa. Buuuuuu. Sta je misevi? Tu sam vas cekao. Pa da, Mario Kassar je o tome snimio film 90tih, zvao se Terminator 2. Dodje iz buducnosti robot od tecnog metala. Sve moze. Cak pretvori i odjecu onoga koga dotakne. Sve metal. A kad ga pipnes, ono koza. Jbt… kako mi to nije palo na pamet.
Ima li neko da je napravio chip od tecnog metala i mikrofon i GPS uredjaj i pametni software koji time upravlja i bateriju…

Evo, ne da sam tolerantan, nego sam brutalno tolerantan… i to su uspjeli napraviti, za 3 marke, isplati se, tehnicki i tehnoloski moguce. Dolazimo do kljucnog pitanja – ZASTO? Sve sto taj chip moze, vec imaju.  I da, mi smo im odobrili svakim accept policy na milion aplikacija, email adresa, pretplata, accounta, logovanja, konektovanja, pametnim telefonima, televizorima, autima, friziderima, wc soljama…

Da zakljucim… Chipovanje kroz vakcinu je toliko nerealna tema, da je cak nikada ni Spielberg, Cameron, Kassar i Tarantino nikada nisu ni probali u nekom filmu snimiti. Jbt nerealno je toliko da nije ni za Sci Fi. Toni i Dejo, kao i svi sljedbenici… hitno, po zakonu nekom, na psihijatrijsko vjestacenje. Vase su teze u rangu s onima da su neke pacijente iz mentalnih ustanova oteli vanzemaljci. Neke i vise puta.

Laku noc!