Arhiva

Udruženje Pomozi.ba organizuje podjelu iftara u Palestini

Humanitarna organizacija Pomozi.ba nastavlja tradicionalnu akciju pomoći narodu Palestine za vrijeme ramazana, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Prošle godine organizovali smo iftar na otvorenom za stotine Palestinaca, a ove godine zbog cjelokupne situacije s koronavirusom, iftari u Palestini će se dostavljati na kućnu adresu. Cilj nam je do kraja ramazana isporučiti hiljadu iftara. Naša partnerska organizacija ‘Rahma Austria’ koja ima svoj sektor i u Palestini distribuiraće iftare”, istakli su iz organizacije Pomozi.ba.

Možda će Vas zanimati i:

Cijena jednog iftara iznosi šest konvertibilnih maraka (KM), a svi koji žele novac mogu donirati do 23. maja ove godine. Direktne donacije putem debitne ili kreditne kartice moguće je izvršiti u samo nekoliko klikova putem stranice www.pomoziba.org, gdje je pokrenuta kampanja “Iftar za Palestinu”.

Pored ove akcije, ekipe Pomozi.ba organizacije trenutno sprovode najveću podjelu prehrambenih paketa do sada. U toku je distribucija hrane i prehrambenih paketa u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a planirano je da se do kraja maja u BiH podijeli oko 500 tona hrane, dok će se narodu Jemena pomoći sa 100 tona hrane.

“Pored prehrambenih paketa, trenutno pravimo i više od 1.000 obroka i iftara dnevno za socijalno ugrožene ljude širom BiH”, navode iz Pomozi.ba.

Svi koji žele podržati trenutne aktivnosti organizacije Pomozi.ba mogu donirati željeni iznos novca putem stranice www.pomoziba.org kao i putem sljedećih računa: PayPal: paypal1@pomozi.ba. Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BiH 154-180-20085330-48; UniCredit Bank 338-730-22202506-52; Bosna Bank International d.d 141-306-53201196-79; NLB Banka d.d 132-260-20223371-17. Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo. Svrha: Iftar za Palestinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button