Muzika

Severina na udaru kritika iz Srbije zbog izjave o genocidu u Srebrenici













Na društvenim mrežama u Srbiji posljednjih dana je aktuelna Severinina izjava s gostovanja na BHT1 televiziji od prije dvije sedmice kada je ponovo istaknula da se u Srebrenici desio genocid te da bi Srbija trebala platiti odštetu – što je izazvalo lavinu uvreda i kritika na njen račun.

Hrvatska pjevačica nedavno je bila u posjeti glavnom gradu Bosne i Hercegovine te je tom prilikom gostovala u emisiji “Konačno petak” na BHT1 televiziji.

Možda će Vas zanimati i:

U emisiji je Severina govorila o svojoj karijeri, novogodišnjem specijalu koji je snimala za BH Telecom, a u jednom momentu dotakla se i svog stava o Srebrenici i genocidu.

“Na primjer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid – što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove”, kazala je pjevačica.

Zbog ove izjave dobila je niz kritika iz susjedne Srbije, a na društvenim mrežama su pozivali čak i da joj se zabrani ulazak u ovu zemlju.

Na Instagramu je jedan korisnik objavio samo kratki isječak intervjua koji prikazuje upravo ovu izjavu te u opisu napisao: “Totalno posrnuće šovinističke cajke Severine”. Međutim, “kritike” za hrvatsku pjevačicu tu nisu stale, te su u komentarima pisali brojne uvrede i kako “ne zna za sramotu”.

Srbijanski mediji su dodali ulje na vatru s natpisima koji tvrde da “širi mržnju” prema ovom narodu.

Podsjećamo, pjevačica je prošle godine odbila angažman na televiziji UNA, koja se povezuje s Miloradom Dodikom kazavši da ne želi “imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici”.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button