BiH

U Srednjobosanskom kantonu škola će završiti online, nema povratka u učionice

Na pitanje novinara na koji način će učenicima biti zaključene ocjene, Domić je kazao da je, uz ocjene koje su imali prije uvedenih mjera zbog pandemije korona virusa, nastavnicima dana mogućnost online ocjenjivanja.

“Uz stare ocjene, u instrukciji smo naveli da ostavljamo mogućnost online ocjenjivanja, koje se, naravno, malo drugačije vrednuje nego uobičajeno”, kazao je on.

Govoreći o maturantima, Domić je kazao da će oni završne radove poslati putem e-maila, dok će obrana radova biti u školama, sukladno propisanim mjerama zaštite.

“Kad su u pitanju njihovi pisani završni ispiti odlučili smo da to, ipak, bude u školama, naravno, uz propisanu distancu, dok će usmeni ispiti biti polagani online. Naravno, tamo gdje za to ima uvjeta, a tamo gdje nema ostavlja se mogućnost da to bude u školama. Također, za svu djecu koja, iz bilo kojeg razloga, ne mogu pristupiti pismenom ispitu, ostavlja se mogućnost da se nađe srednja ocjena iz prethodnih ocjena”, naglasio je Domić.

Dodao je da će preuzimanje svjedočanstava biti organizirano sukladno postojećim mjerama zaštite.

“Upis u srednje škole, bit će definiran slično kao za prvačiće, dakle uz evidentiranje putem e-maila. Sve ono što se može odložiti bit će odloženo i u većini škola neće biti potrebe da djeca dolaze do srpnja ili kolovoza”, naglasio je on.

Domić je kazao da se, zbog rada na dokumentaciji, nastavnici vraćaju u škole u SBK-u.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button