Gore društvene mreže nakon “korona partya”: A, gdje je after?

- Kategorija: BiH

Neodgovornost i bahatost – dvije su riječi s kojima bi se u najkraćem moglo opisati ponašanje naših zvaničnika i javnih ličnosti, nakon što su procurili snimci sa rođendanskog “korona partyja” u Sarajevu na kojem je prisustvovalo 16 osoba.

Da stvar bude gora, oni koji nam svakodnevnoi drže lekcije glavni su akteri ovog, najblaže rečeno, skandala. Dernek je, naime, upriličen povodom rođendana poznatog doktora.

Sudionici “korona zabave”, između ostalih, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna, kažu mnogi. Fejzić je, naime, član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.

Fotografije s “korona partyja” na društvenim mrežama su objavili i brojni pjevači koji su bili prisutni na ovoj zabavi. Više se ni ne kriju. Među njima su i legende bh. estrade Halid Bešlić, koji je snimao i promotivni spot pod sloganom „Ostani kući“, zatim, Hari Varešanović i Šerif Konjević, te pjevačica Slađana Mandić.

Među rijetkima koji su odmah reagirali bio je Ismir Jusko, ministar sarajevske policije. Ne samo da je radio što mu i zakon nalaže i za što prima plaću, nego je likove i situaciju nazivao pravim imenom te poručio „da mu se zbog svega stomak okreće“.

Čim su mediji objelodanili aktere skandala, društvene mreže su se zapalile. Građani su satiričnim porukama poslali jasnu poruku, a šta će u konačnici biti, ostaje da se vidi.

Donosimo neke od najzanimljivijih:

– A, gdje je after?

– Još samo dvije pjeme se strpite i sve je gotovo

– Skromno ramazansko druženje u krugu porodice

– Platite kaznu u roku sedam dana, to je vam je 250 KM, nije ni 130 eura

– Zvao sam muzičare i pitao ih što me nisu zvali. Kunu se u Boga da je bilo neplanirano

Avaz.ba

Facebook Comments