BiH

Prvomajski praznici: Policijski sat u RS rigorozniji u odnosu na FBiHPrvog maja i u dane vikenda neće biti moguće kretanje građana u popodnevnim i noćnim satima u Republici Srpskoj, odlučio je jučer Štab za vanredne situacije. Članovi Štaba građane pozivaju da poštuju odluku i najavljuju stroge kontrole.

Povećanje broja novoinficiranih koronavirusom, navike kojih se većina teško oslobađa u slavljeničkoj atmosferi i zabrinjavajući broj lica bez maski i rukavica opredijelila je RS da posegne za još jednom zabranom kretanja, koja se odnosi na cijelu teritoriju tog bh. entiteta.

Štab je donio je zaključak kojim se zabranjuje kretanje od petka – 1. maja od 12 sati do subote u 5 i subote od 12 do nedjelje u 5, te od nedjelje u 12 do ponedjeljka u 05 sati.

Možda će Vas zanimati i:
  • Zabranjena okupljanja za 1. maj - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kaže da su ovakve odluke nužne u periodu pogoršanja epidemiološke situacije, koji je uslijedio nakon ohrabrujuće sedmice. Šeranić je ponovio da su smanjenje broja kontakata, fizičko odstojanje i povećana lična higijena najbolja zaštita.

Iz MUP-a RS su naveli da je policijski sat jedna od metoda kojom se situacija drži pod kontrolom.

Da su u Federaciji, gdje je 33 novozaraženih, preuranjeno relaksirali mjere, nagoviješteno je i odlukom Federalnog štaba civilne zaštite da privremeno vrate policijski sat. Na snazi će biti prvog, drugog i trećeg maja od 22 do 5 sati.

Izvor: Avaz.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button