Vijesti

Za slijepu djevojku iz Doboja nema prepreka: Nataša glinu oblikuje srcem










Među osobama s hendikepom koje hrabro i uzdignute glave koračaju kroz život je 18-godišnja Nataša Arsenović iz Doboja, koja, iako slijepa, svira klavir, mašta da postane fizioterapeut, a u slobodno vrijeme na grnčarskom kolu stvara prelijepe ukrasne predmete od gline.

Vještinu je naučila u radionici akademskog vajara Drage Handanovića, koji kaže da je Nataša možda i jedina slijepa osoba u svijetu koja je savladala tu tehniku. Njene radove imali su priliku pogledati i građani Srpca, koji su s divljenjem posmatrali kako ona za nekoliko minuta oblikuje predmete.

– Nataša posjeduje izuzetnu senzibilnost za formu u skulpturi. Za kratko vrijeme uspješno je savladala tehniku grnčarstva, jer se radi o neobično talentiranoj osobi. Ona vidi srcem i rukama – navodi Handanović.

Nataša je slijepa od devete godine. Ističe da duguje veliku zahvalnost članovima svoje porodice koji su joj pomogli da prebrodi tešku bolest zbog koje je i ostala bez vida i ulili joj snagu da savladava životne prepreke koje stoje pred njom.

– Modeliram razne figure i svaka od njih ima različitu formu. Nikada sebi ne zacrtam da nešto moram uraditi, jer onda ne bude onako kako sam željela. Vodim se osjećanjima, bacim se u razmišljanje i pustim mašti na volju – pojašnjava Nataša.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button