Lifestyle

Zaljubili se u Drugom svjetskom ratu, pa se spojili nakon 75 godina: “Živa je i čeka te!”













Usred Drugog Svjetskog rata, mladi američki vojnik preko ušiju se zaljubio u 18-godišnju Francuskinju, a 75 godine kasnije, ponovno su zajedno.

KT Robbins, 97, bio je 24-godišnji mladić kada je upoznao Jeannine Ganaye, sada 92, u francuskom gradiću  Briey, davne 1944. godine. Njezina majka mu je prala odjeću, a mladi se par ubrzo zaljubio. Međutim, dva mjeseca kasnije, Robbins je morao napustiti grad.

– Plakali smo. Rekao sam da ću se vratiti, ali to se nažalost nije dogodilo – kazao je Robbins. 

BBC

Kada se rat završio, Jeannine je učila engleski, nadajući se da će se Robbins jednog dana vratiti. No, godine su prošle, a par se razišao. Oboje su živjeli u sretnim brakovima s drugim ljudima i imali su djecu. Ipak, Robbins nikada nije zaboravio svoju Jeannine, te je vječno čuvao njezinu crno-bijelu fotografiju.

BBC

Francuski novinari su mu nedavno pristupili kako bi napravili priču o veteranima Drugog svjetskog rata. Tada im je Robbins ispričao sve o svojoj neprežaljenoj ljubavi. Ekipa novinara je odlučila pronaći Jeannine koja je i dalje živjela nedaleko od mjesta gdje su se prvi put upoznali.

Novinari su mu rekli: “Živa je i čeka te!”

Par se ponovno susreo nakon dugih 75 godina, te je Robbins pokazao Jeannine njezinu fotografiju koju je toliko dugo čuvao. Jeannine ga je pitala zašto ju ranije nije potražio. ‘Kada si oženjen, jednostavno više ne možeš raditi takve stvari’, uzvratio je Robbins. Par je proveo nekoliko sati zajedno, nakon čega se Robbins morao vratiti natrag, no obećali su si da će se zasigurno vidjeti ponovno.

IZVOR: Daily Mail/ Večernji.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button