Poziv iseljeništvu da znanjem i iskustvom pomognu BiH u borbi protiv Covida-19

- Kategorija: BH Zdravlje, BiH

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, pokrenulo je na web portalu za iseljeništvo video inicijativu pod nazivom “Iseljeništvo u borbi protiv pandemije COVID-19”, u okviru foruma Sajam ideja.

Razlog pokretanja te inicijative je činjenica da izvan Bosne i Hercegovine živi i radi veliki broj stručnjaka koji vode porijeklo iz BiH, a znanjem i iskustvom mogu i žele pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije.

Očekuju da bi najveći doprinos mogli dati stručnjaci iz iseljeništva iz oblasti medicine i ekonomije, što su upravo oblasti u kojima je pomoć i najpotrebnija.

“Njihove ideje i prijedloge Ministarstvo će dostavljati nadležnim institucijama u BiH, te ih uvrstiti u svoje aktivnosti kroz projekte i partnerstvo s međunarodnim organizacijama, gdje je god to moguće”, navode za Fenu iz Sektora za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Poziv iseljeništvu postavljen je na web portal i ‘zasad se odazvalo nekoliko stručnjaka, od kojih su neki u članstvu dvije istaknute organizacije koje okupljaju stručnjake u iseljeništvu’.

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments