Lifestyle

Koliko minuta dnevno trebate hodati na pokretnoj traci da biste gubili kilograme?


Hodanje je jedan od efektivnih načina za gubljenje viška tjelesne težine, a bez obzira da li hodate vani ili na pokretnoj traci, obje varijante će vam biti korisne.

Naravno, različite vježbe mogu pomoći da sagorite više kalorija, ali ako ste tek počeli s aktivnostima s ciljem mršavljenja, onda je za početak hodanje dobra opcija. Kasnije možete uvoditi varijacije u svoju rutinu vježbanja.

Većina ljudi misli da hodanjem ne može sagorjeti mnogo kalorija, ali tu griješe. Trik je u održavanju ispravnog položaja, tempu i u vremenskim intervalima.

Možda će Vas zanimati i:

Najbolje bi bilo sedmično hodati 300 minuta, a to će rezultirati brojnim zdravstvenim koristima među kojima je i mršavljenje. To znači da je dnevno potrebno hodati 43 ili 44 minute, a na ovaj način ćete sedmično gubiti jedan kilogram.

Ipak, ako ste na početku, onda hodajte 20 minuta dnevno, a vrijeme možete povećavati na osnovu svoje forme. Također, to vrijeme možete podijeliti na dva dijela, 10 minuta ujutro i 10 minuta navečer. Na početku samo hodajte, a potom povećavajte brzinu. Brzi intervali sagorijevaju više kalorija za manje vremena, ali ako to učinite naglo, možete se povrijediti. Osim povećanja brzine, možete mijenjati i nagib.

Pri korištenju pokretne trake nemojte se držati za ručku, jer u suprotnom nećete sagorijeti maksimalan broj kalorija. Izuzetno je važno da imate pravilan položaj tijela te da pokrećete i ruke, ali i da ne pretjerujete s vremenom provedenim na pokretnoj traci.

Izvor: klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button