10 napetih psiholoških trilera uz koje nećete ni primijetiti da ste u karanteni

- Kategorija: Cooltura, Film / TV, Preporučujemo

DOSADNO vam je u karanteni? Razumijemo vas, nikom nije lako izdržati u kući, osobito kad je vani tako lijepo vrijeme. No, da se u izolaciji ne biste dosađivali, pobrinula se ekipa s Brightsidea koja je izabrala najzanimljivije psihološke trilere koji će vas do samog kraja držati prikovanima za ekran.

1. Get Out

Cris je afroamerikanac. Rose nije. Odlučili su otići u posjet njezinim roditeljima kako bi se upoznali. Njegova briga je što njezini roditelji ne znaju njegovu boju kože. Iako ona tvrdi da to nije bitno, odmah pri dolasku vidio je tamnoputo osoblje i tipične fore koje bjelci prodaju crncima kako bi dokazali da nisu rasisti, a zapravo zvuči suprotno. Nakon što su se okupili prijatelji roditelja, shvatio je da nisu baš normalni. Izljevi rasizma bili su preočiti. Baš kad odluči otići, Rose otkriva svoju ulogu mamca. Njezina obitelj već se generacijama bavi ilegalnom medicinom koja uključuje operativne zahvate i hipnozu na pripadnicima crne rase. Pokusni zec bježi iz kaveza, usput ubije nekoliko ljudi i spasi ga najbolji prijatelj.

2. Swallow, 2019

Sve je u Hunterinom životu bilo savršeno: imala je prijatelje, bogatog muža koji je bio lud za njom i veliku kuću. Jedino što joj je nedostajalo je beba. No, kad napokon zatrudni, počnu se događati uznemirujuće stvari. Postaje opsesivna gutanjem stvari koje nisu jestive, kao da netko drugi preuzima kontrolu nad njom.

3. The Mustang, 2019

Roman Coleman postaje sudionik programa posvećenog dresuri divljih konja. Lijepo napreduje sve dok ne naiđe na toliko agresivnog pastuha da ga je gotovo nemoguće ukrotiti. Roman je navikao probleme rješavati sirovom snagom, ali ovaj konj ga se ne boji. Kako bi uspio ukrotiti zvijer, Roman prvo mora ukrotiti sam sebe.

4. The Song of Names, 2019

Clive Oven i Tim Roth glume u ovoj emotivnoj detektivskoj priči. Radnja filma smještena je u London tijekom Drugog svjetskog rata. Roditelji mladog i talentiranog violinista Dovidla umiru, a brigu o njemu preuzima nova obitelj s čijim se sinom Martinom on brzo zbliži. Uskoro je svima jasno da Dovidl nije samo talentiran već pravi genijalac. Sve ide dobro dok ne dođe vrijeme za njegov prvi koncert, kad Dovidl netragom nestaje. Četrdeset godina kasnije Martin dolazi blizu rješenja misterije nestanka svog najboljeg prijatelja.

5. Based on a True Story, 2017

Mlada spisateljica Delphine objavljuje roman u kojem opisuje tragediju koja je zadesila njenu obitelj i vrlo brzo postaje slavna. No nisu svi sretni zbog toga pa Delphine dobiva brojna prijeteće pisma zbog kojih pada u depresiju. Njena obožavateljica Elle predloži joj da zamijene mjesta prilikom susreta s fanovima. Delphine pristaje, no nije svjesna posljedica takve odluke.

6. Nomis, 2018

Bivši sudac Cooper razočaran je pravnim sustavom i smišlja vlastitu metodu hvatanja kriminalaca. Kako bi namamio protivnike kao mamac koristi mladu partnericu, ali sve pođe po zlu kad djevojku otme opasni manijak. Nađe se zatvorena u njegovoj vili i shvaća da nije jedina zatvorenica ondje. Njen otmičar Simon pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a jedna od njegovih ličnosti je i Hannibal Lecter.

7. You Shall Not Sleep, 2018

Grupa glumaca dolazi u napuštenu ludnicu kako bi izvela predstavu koju su prije mnogo godina napisali pacijenti ove ustanove. Moraju slijediti jedno strogo pravilo: zabranjeno im je spavati kako bi mogli iskusiti sve emocije likova. Tijekom filma njihova se svijest počne mijenjati i počnu doživljavati neobjašnjive stvari. Je li u pitanju samo igra njihovog uma ili se radi o nečem puno opasnijem?

8. Thoroughbreds, 2017

Lilly i Amanda su u djetinjstvu bile najbolje prijateljice, no tijekom odrastanja su se udaljile i izgubile vezu. Kad se ponovo susretnu, ispričat će jedna drugoj svoje najveće probleme. Amanda ne može osjetiti ništa, a Lily je opterećena mržnjom prema očuhu. Zajedno će smisliti plan da riješe oba problema.

9. Gone, 2012

Jill je prije nekoliko godina oteo poremećeni serijski ubojica. Uspjela mu je pobjeći, no on nikad nije bio uhvaćen, a mjesto na kojem ona tvrdi da ju je držao zatočenu nikad nije pronađeno. Kad se napokon uspije vratiti normalnom životu, ponovno započinje noćna mora: njena sestra netragom nestaje. Policija je sigurna da se ne radi o pravom nestanku, no Jill odluči uzeti stvari u svoje ruke i sama potražiti otmičara.

10. Sorry We Missed You, 2019

Priča se vrti oko obitelji Turner koja je imala savršen život sve do nisu upali u financijsku krizu. Dugovi se svakodnevno gomilaju, a onda Ricky pronađe rješenje koje bi ih moglo spasiti. Prodaje auto i kupuje kombi kako bi započeo vlastiti posao. Iako se trudi iz petnih žila, novi biznis samo pogoršava obiteljsku situaciju, a Ricky će morati napraviti neke dramatične korake kako bi ih spasio.

Izvor: index.hr

Facebook Comments