Veliki horoskop za april!

- Kategorija: Astro, Lifestyle

Živimo u stresnim vremenima, zar ne? U svojoj aprilskoj prognozi htjela sam da vam dam puno ideja o stvarima koje biste mogli da uradite, plus mnogo inspiracije. Svi se moramo fokusirati na budućnost i razmišljati o zabavnim stvarima kojima se možemo radovati.

Prije samo mjesec dana svi smo živjeli normalnim životom, viđali smo se s prijateljima, rezervisali večeru u omiljenim restoranima, putovali u obližnje gradove. Tada se u tren oka svijet okrenuo naopako.

Naučili smo da stalno budemo kod kuće, da držimo socijalnu distancu kad izađemo do prodavnice i da nosimo maske i rukavice. Peremo ruke iznova i iznova, brišemo ključeve od kuće i brišemo pametne telefone i tastature. Za svaku vijest ostajemo zalijepljeni za televizor i shvatamo da smo svi povezani na način na koji nikada prije nismo bili.

Gledamo dok se osjećamo bespomoćno od iscrpljenosti zdravstvenih radnika i nedostatka potrebnih zaliha.  Svi znamo ljude koji su trenutno bolesni i mnoge druge koji toliko pate.

Krize mi nisu strane, jer sam imala mnogo dugih boravaka u bolnicama. Majka mi je pokazala da se, kako bih prošla kroz krizu, uvijek fokusiram na budućnost. Kada sam imala 14 godina, provela sam 11 mjeseci u bolnici i prolazila kroz više operacija i napornu fizikalnu terapiju. Govorila bi mi o novim cipelama i lijepim haljinama koje imam u svom ormaru. Govorila bi mi o mjestima koja ću posjetiti i prijateljima koje ću imati u životu. Sve što je predviđala se obistinilo. Dala mi je hrabrosti da mogu opet hodati.

Ovan

Ovan
Ultra magazin

Mjesec počinje sa nevjerovatnom prilikom za vašu karijeru (čak i ako radite od kuće), zahvaljujući sjajnom i rijetkom aspektu koji se dešava svakih 13 godina – susret darežljivog Jupitera i transformišućeg Plutona, 04. aprila. Ovaj aspekt je povezan sa srećom, posebno u polju finansija. Ove dvije planete će se sresti u vašoj desetoj kući slave i časti, tako da je moguće da ćete čuti uzbudljve vijesti da ste izabrani za poziciju koja nosi više odgovornosti. Ako ovo nije slučaj, možda ćete htjeti da obavijestite šefove da ste spremni za nova iskustva i veću odgovornost.

Ako se ne osjećate spremni da napredujete profesionalno ovaj mjesec, imate vremena. Zapravo, cijele ove godine imaćete jaku pomoć, jer će se Jupiter i Pluton ponovo sresti krajem juna i sredinom novembra prije nego što svako ode svojim putem, a neće se ponovo sresti sve do 2033. godine.

Ova godina je vaša godina karijere i zato treba da preuzmete stvar u svoje ruke i pustite svoj glas. Ako ste iznenada ostali bez posla zbog pandemije korona virusa, ovaj mjesec je moguće da ćete dobiiti vijesti, svakako do juna ili jula, da je novi bolji posao na putu.

Pun mjesec u Vagi 07. aprila, će vas naterati da obratite pažnju na blisku vezu kojoj ste posvećeni. Venera će biti okrenuta Saturnu, planeti koja može da doda stabilnost i sigurnost u vaš život. Moguće su zaruke ili vjenčanje za vaš rođendan, ili ako ste već u braku, moguća je zvanična obaveza s nekim poslovnim partnerom, koji će vam pomoći da napredujete. Kao alternativa, moguće je da ćete sklopiti poslovni plan, ali ga nemojte još potpisivati.

U vrijeme punog mjeseca 07. aprila, Mars i Uran biće u sukobu i zato ne treba da potpisujete nikakve ugovore. Ipak, ovaj apekt sugeriše odvajanje od prethodne situacije i moguće je da ćete biti spremni da napravite hrabar potez. Mogao bi da uzrokuje promjene u prihodima, možda jer ćete prihvatiti prestižni projekat, promociju ili novu poziciju u konkurentskoj kompaniji. Takođe je moguće da ćete odlučiti da započnete sopstveni biznis.

Tokom prva tri mjeseca ove godine vaša karijera je bila veoma naglašena, ali sa Marsom, vašom vladajućom planetom sada u Vodoliji, imaćete veću ravnotežu u životu i osjetićete olakšanje od pritiska koji je izazivao posao. Možda ćete morati raditi od kuće – i u martu ste skoro sigurno radili od kuće — ali pritisak će biti značajno smanjen.

Ako ste u pregovorima za novu poziciju na poslu, mladi mjesec 22. aprila vam donosi priliku da razgovarate o plati i ostalim kompenzacjama. Nepredvidivi Uran i mladi mjesec će biti zajedno u orbiti, tako da ponuda za posao neće biti ona koju ste očekivali. Isto važi i za pregovore o novom ugovoru, jer će se pojaviti prepreke koje ćete morati da prevaziđete, ali bićete u stanju da okrenete stvari u vašu korist. Kako biste uspjeli, moraćete da razmišljate veoma brzo i da smislite novo rješenje, kako da riješite finansijsko pitanje.

Vjerujte da će sve na kraju biti dobro, jer će vaš vladar Mars biti u dobrom uglu sa Venerom. Venera će uvijek biti povezana sa ljubavlju, ljepotom, luksuzom, a takođe sa novcem i profitom, jer je često na slikama prikazana kako drži svilenu torbicu sa zlatnim novčićima. U slučaju mladog mjeseca, 22. aprila, Venera stiže u pomoć i spašava situaciju.

Jupiter, planeta velike sreće, nalazi se u vašoj desetoj kući odlikovanja, nagrada i dostignuća prvi put u 12 godina, a koronavirus testira vaše poteze na način na koji nikad niste mogli zamisliti. Kao pravi Ovan, dižete se protiv gotovo nemogućih šansi.

Bik

horoskopski znak bik
Ultra magazin

Vaša karijera će sijati tokom aprila, jer će Mars biti u vašoj desetoj kući slave i časti prvi put nakon dvije godine. Biće vam lakše nego obično da stupite u kontakt sa uticajnim ljudima koji mogu da vam pomognu da poboljšate vaš položaj u industriji kojom se bavite.

Završićete veliki projekat četiri dana nakon punog mjeseca u Vagi, 07. aprila. Ovaj projekat bi vam mogao donijeti pohvale i pažnju velikih šefova, zajedno sa značajnim bonusom ili povišicom.

Imaćete srećna iskustva i u vezi sa medijima, u pogledu izdavanja i emitovanja, akademije, imigracije i pravnih pitanja, jer će Jupiter i Pluton biti od velike pomoći i u tim oblastima.

Vaš rođendanski poklon od svemira biće mladi mjesec u Biku, 22. aprila. Život vam se mijenja pred vašim očima zbog veoma rijetke posjete Urana Biku – što se dešava svake 84 godine. Rođeni krajem aprila će prvi osjetiti poruku Urana. Uran donosi velike životne promjene. Takođe, donosi razne vrste iznenađenja, pa iako skoro ništa u životu nije sigurno, ovo je sada posebno istina. Treba da očekujete nekoliko preokreta – neka iznenađenja će biti uzbudljiva, a neka i ne baš. Možete i hoćete preći prepreke, i nastaviti dalje. Za vrijeme i nakon ovog mladog mjeseca, 22. aprila, vladar vašeg znaka, Venera, biće u božantvenom uglu sa Marsom u vašoj desetoj kući slave. Ove planete će raditi zajedno kako bi pomogle da novac ide prema vama.

Kako da iskoristite ovaj mladi mjesec u danima koji slijede? Uzmite u obzir činjenicu da ćete dobiti samo jedan mladi mjesec u Biku ove godine. Iskoristite ovaj trenutak da stanete i razmislite o svojoj rođendanskoj godini koja je pred vama. Šta vam je najvažnije? Svemir će vam pomoći da razmišljate na veoma kreativan način, ni jedan san neće bit van vašeg dometa. Imajte velike snove – čak i mali koraci koje ćete napraviti krajem mjeseca će vas dovesti tamo. Ovo je tačno čak i ako radite od kuće i praktikujete socijalno distanciranje. Budite optimistični! Imate pobjednički horoskop.

Blizanci

Horoskopski znak blizanci
Ultra magazin

Kada se radi o novcu, moguća je velika isplata. Sa planetama dobre sreće, Jupiterom i Plutonom, koje će se 04. aprila udružiti u Jarcu, vi ste magnet za novac. Pluton će uzeti dobrotu Jupitera i umnožiti ga više puta. Obe planete su snažno povezane sa finansijskim dobitkom, a Jarac je veliki znak novca.

Jupiter se nije susreo sa Plutonom već 13 godina, i prvi put, od tri susreta ove godine, će mu se pridružiti 04. aprila. Ovo je izuzetan aspekt, znak uspjeha, tako da ako se nadate da ćete sklopiti dogovor sa osobom ili kompanijom, zabilježite 04. april u vašem kalendaru.

I Jupiter i Pluton su sada u vašoj osmoj kući novca drugh ljudi, tako da vaše šase da dobijete veliku sumu novca, vjerovatno ovog mjeseca, nikada nisu bile veće. Ovo je tačno čak i ako ste imali poteškoće da primite uplatu i morali ste da čekate dugo vremena. Isto se odnosi i ako ste ostali bez posla i tražite projekat na kojem biste odmah mogli da radite.

Vrsta novca o kojem govorim je jednokratna naknada, provizija, uplata za autorska prava, vijesti o naslijeđu, naplata od osiguranja, poseban kredit koji ste tražili, finansijska pomoć za studiranje, ili pomoć od vlade, znači novac koji će doći mimo plate.

Ako novac niste dobili početkom mjeseca (idealno vrijeme), kako mjesec prolazi i približavate se mladom mjesecu 22. aprila, moguće je da ćete se susresti sa problemom. Ovaj mladi mjesec donosi unkarsne tokove, a vijest će biti neočekivana. Ipak, kao Blizanac vi ste jedan od znakova koji se najbolje prilagođava i koji je veoma fleksibilan, tako da kada se radi o brzim rješenjima budite sigurni da ćete pronaći odgovarajuće i originalno. Izgleda da će vam trebati advokat, pa nemojte štediti na tome – radi se o mnogo novca, a advokat će osigurati da sve bude kako treba.

Ako treba da potpišete ugovor, učinite to 04. aprila, dan kada se susreću Jupiter i Pluton, znak uspjeha, ili na pun mjesec 07. aprila, kada će vladar vašeg znaka, Merkur, biti u sjajnom odnosu prema Jupiteru. To će biti sjajan dan koji će vam pomoći da dobro zaključite posao. Takođe, dobar dan je i 11. april. Još bolje bi bilo da sačekate i da potpišete ugovor sljedeći mjesec, 07. maja, kada će pun mjesec biti u Škorpiji.

Takođe, ovaj mjesec, Venera će bit u Blizancima od 03. aprila do 07. avgusta (neobično duga posjeta), to je savršeno vrijeme da izaberte novu odjeću koju ćete nositi kada prođe zabrana kretanja zbog pandemije. Venera će biti retrogradna (oslabiti) u Blizancima sljedećeg mjeseca od 12. maja do 24. juna, tako da će biti mnogo bolje da idete u kupovinu (naravno putem interneta) ovog mjeseca dok je Venera jaka i dok vam pomaže.

Ako živite sa voljenom osobom, mogli biste vidjeti romantičnu moć Venere 07. aprila kada će pun mjesec osvijetliti vašu petu kuću prave ljubavi. Pun mjesec ima uticaj 4 dana prije ili poslije (vikend prije 07. aprila ili poslije 10-11. april). Očekuje vas magično veče, napravite planove da napravite specijalnu večeru. Ako se nadate bebi, ovaj pun mjesec bi vas mogao približiti ostvarenju te želje.

11. aprila, će vaš vladar Merkur biti u prijateljskom odnosu prema Saturnu, planeti stabilnosti. Ovo bi bio idealan dan za potpisivanje ugovora, zakupa ili drugog dokumenta, gdje se nadate da će vaše akcije trajati dugo i donijeti vam solidan osjećaj sigurnosti. Merkur upravlja sporazumima i takođe vlada Blizancima, pa ćete 11. aprila dobiti dvostruki zalogaj sreće. Dobar je dan za akciju.

Mladi mjesec 22. aprila u Biku, predstaviće miran trend, jer će osvijetliti vašu dvanaestu kuću povjerljivih stvari i samoće. Primijetićete neke unakrsne tokove u igri. Sunce i mladi mesec biće zajedno sa Uranom, planetom neočekivanog razvoja događaja. Uz to, Uran će se oštro sukobiti sa Saturnom, što ukazuje da će doći do brzih promjena, a vi ćete morati donositi odluke u letu. Od svih znakova, Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe najfleksibilniji su i prilagodljivi, pa se zna da se dobro nosite s promjenama.

Sunce će se kretati kroz vašu dvanaestu kuću, od 19. aprila do 20. maja. Budući da se svijet suočava s opasnom pandemijom, možda ćete poželjeti predah u rutini i žudjeti za samoćom i privatnošću.

Rak

horoskopski znak Rak
Ultra magazin

Izgleda da ste već duže vrijeme zabrinuti zbog stanja određenog odnosa. Sada su vaša osjećanja kristalno jasna. U isto vrijeme, veoma je vjerovatno da  vaš partner konačno postaje finansijski stabilan. Transformativni Pluton i Jupiter zajedno orbitiraju u vašem sektoru odnosa i savršeno će se poravnati 04. aprila. Uzmite u obzir da partner na kojeg mislite može biti vaš ljubavni partner, ali isto tako može da se odnosi na poslovnog partnera ili saradnika.

Ovo je rijedak aspekt koji se dešava jednom u 13 godina, tako da ćete ga sigurno primjetiti, Jupiter i Pluton se kreću polako i ponovo će se sresti 29. juna i 12. novembra prije nego što svako ode svojim putem.

Moguće je da će vaš partner ostati bez posla ili da će imati zdravstvene probleme, ali sada ne morate da budete zabrinuti za vašeg partnera kao što ste bili proteklih mjeseci. Možete da posvetite vrijeme drugim stvarima, uključujući razmišljanje šta želite za sebe u budućnosti. Moguće je da vas je pandemija korona virusa natjerala da budete sami ili sa vašom djecom, i moguće je da vam je taj prekid rutine razjasnio vaša osjećanja.

Vaš dom će biti vaš glavni fokus u danima punog mjeeca 07. aprila, kada je moguće da ćete donijeti odluku o dobrobiti vašeg djeteta ili druge osobe iz vaše uže prodice. Ako ste razmišljali da uzmete cimera ili stanara to će naravno morati da sačeka, ali možete sada da planirate za budućnost kada pandemija prođe. Možete da čistite, izbacite nepotrebne stvati i generalno da pronađete načine da poboljšate komfor, osvjetljenje i dekoraciju u vašem domu.

Vaš društveni život bi obično postao živ nakon mladog mjeseca u Biku 22. aprila, u vašoj 11 kući nada i želja, ali zbog nemogućnosti izlaska iz kuće zbog pandemije korona virusa, družićete se putem aplikacija kao što su Zoom, FaceTime, Skype, Viber i slično. Primjetićete da prijatelji sada igraju već ulogu u vašem životu, makar i putem digitalnih medija.

Uran je planeta iznenađenja i imaće jak uticaj na mladi mjesec, 22. aprila. Uran će biti u konjukciji sa Suncem, tako da su moguće neočekivane vijesti koje se tiču vaših finansija. Imajte na umu da Uran može da donese dobre, ali i ne tako dobre vijesti. Budite optimistični, jer će nježna Venera nadgledati ovaj mladi mjesec.

Evo zašto će Venera igrati glavnu ulogu za vrijeme mladog mjeseca, 22. aprila. Venera, vladar Vage (znaka mladog mjeseca), kontaktiraće Mars na topao i harmoničan način kako bi vam pomogla da obezbjedite novac. Mars se trenutno nalazi u vašoj osmoj kući, što je veoma povoljno. Venerina intervencija će navjerovatnije riješti zabrinutost o smanjenom prilivu novca i donijeti vam neočekivan bonus. Bez obzira na količinu novca koja bi mogla da vam stigne, bićete oduševljeni da je primite i naravno da je koristite.

Rak je poznat kao jedan od mudrih znakova kada je u pitanju novac. Možda ćete reći, ne, vi ste Rak koji nije nimalo dobar u upravljanju novcem, ali imate potencijal da naučite i prikupite prilično bogatstvo tokom svog života. Možda za vrijeme izolacije možete pristupiti internet kursu za finansije ili tražiti prijatelje za preporuku finansijskog savjetnika koji im je bio od velike pomoći.

Saturn je prošlog mjeseca, 21. marta, ušao u vašu osmu kuću za zajednička financijska pitanja i ostaće do o1. jula. Nakon tog datuma, Saturn će se vratiti u vašu sedmu kuću za partnerstvo / brak, u kojoj je bio od decembra 2017. godine. Od 01. jula do 16. decembra, preostalo vrijeme Saturna u Jarcu, odlučićete jednom zauvijek želite li ostati s partnerom ili ne.

Sedmice u kojima će Saturn biti u Vodoliji, od sada do 01. jula, biće uvid u ono što će doći u 2021. Imajte na umu da dobici koji postignete tokom posjete Saturna traju – zadržite Saturnovu mudrost i opipljive rezultate ćete vidjeti zauvijek. Možda je težak učitelj, ali na kraju ćete biti bogatiji nego kad ste ušli u ovu fazu.

Lav

horoskopski znak lav
Ultra magazin

Vaš odnos s partnerom dostiže kritičnu fazu, sada kada se Saturn uselio privremeno u vašu sedmu kuću braka. Ljubav i predanost, postali su ozbiljna tema za vas i trebate ispitati, kako se osjećate. Ako ste u vezi, možda ćete se osjećati spremno za vjenčanje ili ako ste već u braku, možda ćete pronaći načine kako da budete više usklađeni sa partnerom. Vaša poslovna saradnja i obaveze, takođe su pod mikroskopom, a ako je jedan poslovni partner slaba karika, to ćete sada vidjeti. Uskoro će vas Saturn zamoliti, da pokušate poboljšati, popraviti svoju ljubavnu ili poslovnu saradnju ili otići, prekinuti je.

Mars, planeta akcije, traži od vas da poželite da se stvari dešavaju sad i odmah, ali svemir ne radi uvijek po vašem rasporedu. Ovog mjeseca, s Marsom koji orbitira blizu Saturna, trebaćete biti strpljivi. Saturn, planeta, koja od nas traži da pogledamo dug put, napustiće vašu kuću braka ili ozbiljnog poslovnog partnerstva od 01. jula. Od ovog perioda, pa sve do do 01. jula, dobićete detaljan pregled, onoga što će doći u 2021. godini i trajati sve do početka 2023. godine.

Ako ste posvećeni svom romantičnom partneru, ali smatrate da niste dobar spoj, ovog mjeseca ćete svuda vidjeti znakove – moraćete odlučiti želite li ostati, ili otići. To će vjerojatno zahtijevati planiranje. Saturn će dodatno pojačati osjećaje koji su već prisutni, bilo produbljujući ljubav koju dijelite s nekim ili vas gurnuti prema neospornoj frustraciji. Ako smatrate da postoji nada za budućnost vašeg ljubavnog odnosa, istražite ideju da odete na bračnu terapiju, popričajte s nekim. Ljubav je krhka i ako ste je pronašli, njegujte je i birinite o njoj, za ljubav treba mnogo ulaganja, predanosti i vremena.

Pred kraj mjeseca, vjerojatno ćete dobiti iznenađujuće vijesti o vašoj karijeri, uz mogućnost pohvale, promocije, prestižne ponude za novo radno mjesto u konkurentnoj firmi ili putem oglasa. Mladi mjesec, 22. aprila, mogao bi sve ovo pokrenuti, a Uran će orbitirati sa Suncem, kada čujete pozitivne vijesti.

Venera je graciozna planeta, koji vlada vašom desetom kućom karijere i usko će sarađivati ​​sa svojim ljubavnikom Marsom, kako bi bili sigurni da radite dobro. Čini se da vam je potreban posrednik, poput prijatelja, advokata ili neke druge osobe koja bi se borila za vaš posao. Srećom, čini se da imate pravu osobu, koja bi vas mogla preporučiti nekim uticajnim ljudima. Taj posrednik je već u vašem okruženju, tako da kada se stvari odigraju, bićete oduševljeni. Srećno!

Označite cijeli period od 22. do 30. aprila kao odličan za brainstorming ideja, a 26. aprila jedan je od vaših dana sa zlatnom zvijezdicom. Bez obzira čime se bavite u životu, posvetite se igri, eksperimentisanju i mašti.

Djevica

horoskopski znak djevica
Ultra magazin

Vaš odnos s nekim s kim ste romantično povezani, će se poboljšati. Saturn se odselio iz Jarca i ušao je u Vodoliju, samo privremeno, jer će se 01. jula vratiti u vašu petu kuću, koja vlada romantičnom ljubavlju, začećem, trudnoćom i brigom o djeci. To nije loša vijest – Jarac je znak koji se lijepo stapa sa ovim oblastima vašeg života, tako da postoje šanse da ste upijali lekcije učitelja Saturna daleko prirodnije od većine nas ostalih. Saturn vas tjera da naporno radite na onome što postižete u životu, a vaša dostignuća sada će biti ona, zbog kojih ćete se uvijek osjećati ponosnim.

Čini se da ste zabrinuti za bračni život, ali možda vas je teško padalo da s partnerom utvrdite vremensku neusklađenost. Alternativno, možda ste spremni za djecu, a vaš partner nije, ili ste možda otkrili da začeće nije tako lako, kao što ste pretpostavljali. Ako imate djecu, sa Saturnom u vašoj petoj kući, možda ste otkrili da je biti roditelj, ipak malo zahtjevniji posao, nego što ste očekivali. Međutim, nakon što ste dvije godine bili domaćin Saturna u ovom dijelu vašeg života, vi ste već prilično prilagođeni situaciji i utvrdićete gradivo, kada se Saturn vrati u znak Jarca, od jula do decembra 2020. godine.

Ako ste imali problema sa začećem, Saturnova privremena odsutnost povećaće vaše mogućnosti začeća do 01. jula, pa odmah potražite stručnjaka za plodnost, ako to već niste učinili. 04. aprila je glavni aspekt godine, koji treba dodati svježinu u vaš romantični život. Jupiter (sreća) i Pluton (podmlađivanje) pomoći će vam da osjetite veću bliskost. Pokušajte zajedno kuhati i koristite recepte, koje vaš partner voli. Ako ste sami i nemate nikoga, teško je upoznati nekoga novog u vrijeme pandemije. Ako ste započeli neko prijateljstvo ili vezu, ono bi moglo polako prerasti u nešto više, nakon što nam se dozvoli da opet izađemo iz kućne izolacije, a do tada komunicirajte online.

Pun mjesec u Vagi, 07. aprila, donijeće razrješenje pitanja vezanih za finansije. Možda ćete uspjeti platiti velike račune ili ćete možda odlučiti kupiti nešto značajno. Iako se čini da razmišljate o kupovini ili plaćanju, stvari će raditi u vašu korist, jer će vam ovaj pun mjesec, ustvari biti naklonjen. Ako pregovarate o ugovoru ili povećanju plate, učinite to oko punog mjeseca, 07. aprila, jedan od najboljih dana u mjesecu za vas, kada će Merkur biti u sekstilu sa Jupiterom, što ukazuje na velike prilike i mogućnosti.

Posao će biti pun lijepih projekata, bićete marljivi i aktivni, čak i ako radite od kuće. Budite spremni na otpor klijenta na neka pitanja o kojima trebate razgovarati. Vaša će spremnost biti impresivna, jer kao Djevica, uvijek ste spremni. Zakažite poslovni sastanak online, koji će se pokazati korisnim u donošenju rješenja i odluka.

Mladi mjesec, 22. aprila u Biku, znak kompatibilan s vašim, donijeće mnogobrojna iznenađenja. Možda ćete dobiti neki novi zadatak za rad ili ćete završiti neki online kurs, dok boravite kod kuće. Mogli biste da napišete neki dobar projekat, strategiju ili ideju s kojom biste mogli aplicirati kada se situacija oko pandemije normalizuje. Možete se takođe pridružiti online u klubu knjiga ili nekoj drugoj interesnoj grupi i uživati ​​u razmjeni iskustava sa drugima.

Zabilježite 30. april, kada će se vaš vladar Merkur pridružiti Uranu, a vaš um će biti osvijetljen. Odvojite vrijeme za kreativno razmišljanje, jer biste se ovog dana mogli začuditi inovativnim pristupom koji iznenada primjenjujete u svoj posao. Otkrivanje talenata, za koje nikada niste znali da ih imate u sebi, može biti tako uzbudljivo.

Vaga

horoskopski znak vaga
Ultra magazin

Ove godine imaćete pomoć oko imovine, zahvaljujući povezanosti srećnog Jupitera i transformativnog Plutona. Ove dvije planete sastaće se tri puta u 2020. godini, prvo 04. aprila, zatim 29. i 30. juna i 12. novembra. Jupiter i Pluton biće bliski cijele godine, tako da ćete dobiti mnogo mogućnosti da uživate ​​u svom životnom prostoru i porodici. Početkom mjeseca, pun mjesec 07. aprila u Vagi, tako da će vam se ostvariti nešto od ogromne važnosti. Moguće je da će ovaj pun mjesec uključivati ​​neku odluku ili akciju vašeg partnera u ljubavi ili poslu.

Mars će tokom cijelog mjeseca, kružiti kompatibilnim znakom Vodolije, vašom petom kućom romantike, slobodnog vremena, sporta i zabave, od 12. aprila do 12. maja. Ako ste sami, možda biste mogli započeli online prijateljstvo, koje bi moglo prerasti u nešto više kasnije, nakon što pandemija prođe. Dugi online razgovori, pomoći će vam da se malo bolje upoznate.

Mars u Vodoliji pružiće vam izvanrednu priliku za izražavanje kreativnosti. Imaćete vremena i motivacije, a Saturn će vam ponuditi samodisciplinu, za usavršavanje vaše ideje. Započnite odmah. Vaše poslovne ideje, mogle bi biti vrhunski dragulji vaše karijere. Trenutno su svi uslovi i predispozicije, da možete izraziti ono što je u vama.

Venera će biti u Blizancima, vazdušnom znaku poput vašeg, što znači da ćete vjerojatno imati dobar odnos sa svojim partnerom, ako ste u vezi. Na pun mjesec, 07. aprila, Venera će kontaktirati svog ljubavnika Marsa, dodajući vam magnetizam i seksipil. Merkur više nije retrogradan, kao što je bio nedavno, pa ako imate malo dodatnog novca, možda biste htjeli putem interneta kupovati nešto fenomenalno za obući, čim pandemija završi i kada izađete iz kućne izolacije.

Mlad mjesec 22. aprila u Biku, mogao bi dovesti do promjena u vašoj financijskoj situaciji, jer će mlad mjesec donijeti neočekivane najave, koje uključuju pitanja vezana za novac od drugih ljudi. Možda ste oduševljeni vijestima ili niste nimalo oduševljeni, ali sa iznenadnim i šokantnim Uranom, nema načina da unaprijed znate. Ipak, Venera, vaš vladar, će biti aktivna u ovom trenutku, tako da bi s nekim intervencijama i odlukama s vaše strane, situacija mogla donijeti rezultat koji zadovoljava.

Škorpija

horoskopski znak škorpija
Ultra magazin

Život je za vas napredovao već sedmicama od januara do marta, a kad uđete u april, bilo bi pametno planirati ga lagano. Tokom punog mjeseca, 07. aprila i dana koji ga okružuju, odluke o vašem domu ili roditelju mogu vam biti važne. Kao Škorpija, uvijek se odlučite da u miru odvojite vrijeme i razmislite kako riješiti kućne ili porodične stvari.

Mars, jedan od vaših vladara, kruži vašom kućom doma i životnog prostora do sredine maja, tako da možete biti prilično produktivni, kada je riječ o donošenju odluka o porodičnim stvarima i vidjeti rezultate, brže nego inače. Budite snažni i samouvjereni, čak i ako postoje prepreke ili nejasnoće, jer imate dovoljno prijateljsku podršku planeta, da instinktivno donesete ispravnu odluku. Bilo kakve barijere na koje naiđete početkom aprila, srušiće se i dati vam otvoren put, da unesete promjene koje želite.

04. april mogao bi vam donijeti zlatnu priliku za zaradu. Tog dana vaš će vladar Pluton, orbitirati u sinhronizaciji sa dobrotvornim Jupiterom, prvi put nakon 13 godina. Ovo je izuzetno koristan aspekt, posebno u smislu pronalaženja načina za zaradu, a taj će vas aspekt moći zaštititi tokom 2020. godine.

Ako ste izgubili posao, imaćete snage pronaći drugi, koji će biti bolje plaćen, koliko god to nevjerojatno zvuči. Morate biti spretni i željni da ga pronađete, ali ako ga potražite i otvorite se za nove mogućnosti, pronaći ćete bolji posao.

Jupiter i Pluton sastaće se u vašoj kući komunikacija, vladajući svim sporazumima i ugovorima, kao i medijima, uključujući izdavaštvo, telekomunikacije i druge digitalne oblike poput podcasta, web portala, bloga i aplikacija. Ako pažljivo pregovarate i komunicirate, cijela godina za vas izgleda posebno obećavajuće, jer će se ove dvije planete 2020. godine sastati tri puta, prije nego što odu u različitim smjerovima. Konkretno, one će se sastati 04. aprila, 29. juna i 12. novembra i biće dovoljno bliske i dobro će sarađivati, da vam budu korisne do sredine decembra.

Ali, ne treba se pretjerano oslanjati na datume koji su navedeni, jer se ove planete kreću polako, kao mali puževi. U slučaju da pretpostavite da Jupiterova konjukcija sa Plutonom nije “velika stvar”, razmotrite nekoliko ljudi rođenih s ovim aspektom u natalnoj karti – Bill Gates, Warren Buffett, Mick Jagger, Robert DeNiro i Mohandas Gandhi. Postoji još mnogo imena, koja bi se mogla nabrojati, ali imate ideju šta ovo znači. Ovo je ipak moćna zvjezdana godina za vas.

Mladi mjesec, 22. aprila u Biku, mogao bi donijeti neočekivane vijesti o vašem romantičnom partneru ili poslovnom partner, koji može da vam saopšti vijesti koje niste očekivali. Ako ste u romantičnoj vezi ili živite zajedno, a niste srećni, možda biste mogli najaviti raskid ili zamoliti partnera da ode.

Ako se radi o poslovnoj situaciji, čini se da se pojavljuju neočekivani elementi. Sa iznenadnim i šokantnim Uranom, to može značiti bilo šta. Možda ugovor koji ćete zajedno potpisati sadrži klauzulu, koju vi ili vaš partner ne želite i koju morate promijeniti ili vam dugogodišnji poslovni partner, može najaviti da iznenada odlazi ili pravi nove iznenadne planove u vezi posla. Može se desiti i suprotno, možda vaš poslovni partner nastavlja sa nekim genijalnim idejama, koje će vam izgledati kao šok i iznenađenje. Sa Uranom često nema sredine, ili je nešto fenomelano dobro ili jako loše, uglavnom je velika promjena.

Bez obzira jeste li fokusirani na lični ili poslovni odnos, privremene brige o novcu, mogu vam pasti na pamet, ali izgleda da su vaši strahovi ipak neosnovani. Novac ćete privući, ako budite pažljivi prema sebi.

Strijelac

horoskopski znak strijelac
Ultra magazin

Ovog mjeseca, 04. aprila, sretni Jupiter, vaša vladajuća planeta, pridružiće se svom starom prijatelju Plutonu, planeti transformacije. Nisu se sreli 13 godina, a 2020. godine sastaće se u Jarcu, vašoj drugoj kući zarađenih prihoda, pružajući priliku za rast vašeg uticaja i profesionalnog statusa, kao i naplatu odštete koju dugo zaslužujete. 04. april mogao bi vam biti dobar dan da pošaljete poslodavcu molbu za posao ili upitate prijatelje (preko telefona) o zaposlenju. Poslije 04. aprila, Jupiter i Pluton će se ponovo sastati 29. juna i 12. novembra, ali cijelu 2020. godinu će orbitirati dovoljno blizu, kako bi vam pomogli da zaradite novac do sredine decembra.

Možda ste se veselili prelijepoj zabavi, vjenčanju, dobrotvornoj priredbi, koncertu ili zabavnom događaju u aprilu, maju ili junu, ali do punog mjeseca 07. aprila u Vagi, čini se da ćete morati prolongirati taj događaj (ako već niste). Mogli biste kontaktirati aviokompanije i hotele da vam refundiraju uplaćeni novac ili da promijenite datum, a čini se da ćete uspjeti u tome.

Iznenadni poslovni projekat vjerovatno će se pojaviti nakon mladog mjeseca, 22. aprila, koji će zaokupiti vašu maštu. Uran će biti prilično istaknut, pa će se dogoditi nešto neobično, što će se pojaviti neočekivano.

Možda ćete biti zabrinuti oko primanja plate, jer se čini da za taj određeni zadatak nećete zaraditi koliko ste očekivali. Ipak, ako razmislite, dobro je imati posao u vrijeme pandemije koja bjesni.

Izgleda da ćete moći raditi od kuće. Budući da će vas ovaj projekat pomjeriti u novo područje, naučićete nešto novo, a kasnije ćete biti u stanju da iskoristite stečeno iskustvo.

Saturn je privremeno u vašoj trećoj kući komunikacije kako bi vam prikazao pregled dešavanja od 2021. do marta 2023. Saturn je 21. marta ušao u Vodoliju, vaš sektor komunikacija, a Mars je brzo slijedio Saturn u ovo područje 30. marta. Ove dvije planete će staviti snažan naglasak na vašoj sposobnosti da se izrazite lijepo i stilski. Saturn će ostati u Vodoliji do 01. jula, ali Mars će krenuti ranije 12. maja. Zbog toga je april i prva polovina maja izuzetno važna za uključenost u komunikacijske projekte.

Kad se Saturn vrati u Jarca, vratit će se u vaš financijski sektor do 16. decembra 2020. Ne brinite – već ste odradili većinu svog kosmičkog duga, a posljednji dio Saturnovih lekcija je obično najlakši. To je zato što ste teoretski naučili da pametnije trošite, štedite i zarađujete. Naučili ste se govoriti sami sebi i postati bolji pregovarač.

Jarac

horoskopski znak jarac
Ultra magazin

April će početi upravo onako kako ste sanjali – pobjedom u karijeri, kada će svi iz poslovne sfere pričati o vama. Pun mjesec 07. aprila, biće od vitalnog značaja, jer će biti jedini u 2020. godini koji će obasjati vašu desetu kuću počasti, priznanja i dostignuća. Čini se da naporno radite, a ovaj nagradni trenutak odnosiće se na vaš rad, kojem ste se posvetili tokom mnogo ranijih mjeseci. Možda ćete čuti vijesti o tome koliko vas cijene u vašoj firmi, industriji ili svijetu uopšte, 07. aprila, na pun mjesec.

Ako ste razgovarali o novoj poziciji prije nego što je počela pandemija, možda ćete čuti vijesti vezane za ovaj datum. Može doći do obustave zapošljavanja zbog virusa korona, ali kada se stvari normalizuju, bićete zaposleni na novom radnom mjestu. Čak i ako niste razgovarali o novom poslu, ovaj puni mjesec je toliko pozitivan, blista na vrhu tačke vašeg horoskopa, da biste mogli dobiti iznenadnu ponudu, na vaše zadovoljstvo. Plata bi trebala biti velikodušna, jer u Jarcu imate i Jupitera, planetu dobre sreće, i Plutona, planetu transformacije.

Ako slučajno, plata koja vam se nudi nije ono čemu ste se nadali, možda ćete najprije morati dokazati koliko vrijedite. Predložite da vas kompanija zaposli kao nezavisnog preduzetnika – kao neku vrstu prakse i dokazivanja. To je rizik koji si možete priuštiti, jer je jasno da ćete dokazati da vaše vještine daleko premašuju ono što vaš poslodavac očekuje, tako da biste mogli očekivati povećanje plate nakon jula.

Mars forsira vaše troškove, ali vam daje i podsticaj da pronađete više novca. 21. marta Saturn je ušao u dio vašeg horoskopa koji reguliše platu i ostaće tu do 01. jula, pružajući vam uvid u teme koje će prevladavati od 2021. do početka 2023. godine. Saturn će izoštriti vaše financijske sposobnosti, pokazujući vam kako smanjiti nepotrebne troškove, te kako mudro trošiti, štediti, zarađivati ​​i ulagati. Pronaći ćete i samopouzdanje da se efikasnije predstavljate i govorite o sebi, braneći svoje razloge zbog kojih zaslužujete platu koju ste tražili.

Vaša će se pažnja preusmjeriti na pitanja ljubavi nakon prekrasnog mladog mjeseca, 22. aprila, koji će ispuniti vašu petu kuću prave ljubavi. Uran će u Biku orbitirati sa Suncem i mladim mjesecom, pa ako ste sami, mogli biste osjetiti Kupidove strijele kada to najmanje očekujete, u danima i sedmicama poslije 22. aprila. Možda ćete upoznati nekoga online na sajtovima za upoznavanje ili preko aplikacija i razviti prijateljstvo postepeno.

Ako se nadate bebi, ovog mjeseca vijesti o trudnoći mogle bi da vas iznenade, jer će sada trudnoća biti vjerovatnija nego u bilo kom drugom mjesecu ove godine. Ako niste spremni za dijete, budite oprezni.

Na poslu i u vašem ličnom životu, kada radite na umjetničkom izrazu koji vam je važan, vaša kreativnost procvjeta poput cvijeta hibiskusa koji raste na tropskom ostrvu. Nećete znati šta sve možete, sve dok ne odredite vrijeme za razmišljanje i sanjarenje o pojektu koji ste odlučili da radite. Ovog mjeseca, ako imate takav posao ili ličnu razonodu, bavite se njima sa strašću i uživajte gledajući impresivne rezultate, za koje nikada niste znali da imate u sebi.

Vodolija

horoskopski znak vodolija
Ultra magazin

Saturn je 21. marta ušao u Vodoliju i odgovornosti su se počele povećavati. To je za sada privremena situacija, a Saturn vam daje uvid u ono što dolazi 2021. godine i trajaće do marta 2023. godine, kada će Saturn provoditi koncentrisano vrijeme u Vodoliji bez prekida. Čini se da ulazite na novu teritoriju i puno ćete toga naučiti. Ako ste Vodolija rođena u januaru, prvi ćete u svom znaku osjetiti efekte ove planete učitelja, ali u narednim godinama svi pripadnici vašeg znaka će istupiti, kako bi preuzeli veću životnu ulogu.

Saturnovi periodi poput ovog u koji ćete ući su vrlo važni,  to su snažni periodi u kojima vam produktivnost može naglo porasti, a može rasti i zrelost i ugled. Za vrijeme Saturna u Vodoliji u narednim godinama, možete se zaposliti na bitnoj poziciji, započeti vlastiti posao, vratiti se na fakultet na viši nivo, preseliti se u udaljeni grad (možda u inostranstvo), kupiti prvu kuću, vjenčati se ili imati dijete. Bez obzira koji je vaš cilj – ono što započnete sa Saturnom na svom Suncu, kao što ćete morati, zadržaćete se dugo ili zauvijek.

Saturn uči da najveći uspjeh u životu dolazi putem napornog rada i predanosti nekom cilju. Ako pogledate ove primjere, vidjećete da izbor koji napravite neće biti onaj koji lako možete poništiti – niti biste to željeli, jer će vas u ovoj fazi vašeg života zanimati životna stabilnost i svrha. Cilj koji odaberete stvoriće jedan od čvrstih stubova, koji će vam zauvijek biti oslonac u životu i donijeti vam divljenje drugih.

Mars je takođe, odnedavno u Vodoliji, tačnije 30. marta i ostaće do 12. maja. S Marsom u vašem znaku, bez sumnje ćete se željeti brzo kretati unaprijed, po planovima dragim vašem srcu. Saturn će vas zadržati u prvoj trećini mjeseca orbitirajući blizu Marsa, ali to bi mogao biti blagoslov, sprečavajući vas da idete prebrzo. Iako možda privremeno ne radite zbog trenutne pandemije, ovo bi mogao biti najvažniji period u 2020. godini da dokažete svoju vrijednost i krenete sa ostvarivanjem svog sna. Spremite sve  što vam je potrebno u ovom periodu, te krenite sa velikom energijom u ostvarivanje zamišljenog, nakon završetka pandemije.

Tokom punog mjeseca 07. aprila u Vagi, znaku koji se lijepo slaže sa vašim, mogli biste početi sa online školovanjem, ili ćete imati neki medijski zadatak koji morate završiti. Ako ste planirali da putujete u aprilu, to putovanje biste trebali otkazati – moguće da ćete preko telefona otkazati avionsku kartu ili smještaj u hotelu.

Vaš dom će vam biti fokus u danima nakon mladog mjeseca u Biku, 22. aprila. S Uranom koji povezuje Sunce i mladi mjesec, možda ćete razmišljati o mjestu stanovanja za sljedeću godinu, nakon završetka pandemije. Iako će postojati određene prepreke vašem napretku oko ovog mladog mjeseca, moći ćete ih nadvladati, jer će Venera, vladar Bika, biti u sjajnoj komunikaciji s Marsom u Vodoliji.

Venera u Blizancima je za vas veoma dobra vijest, a Venera će ostati u Blizancima puno duže nego inače. Venera će ići retrogradno od 12. maja do 24. juna, tako da za to vrijeme ne bi bilo pametno vršiti nikakve promjene u vašem domu. Takođe, odluke koje se tiču ​​brige o roditelju, možda neće biti lako donijeti sa retrogradnom Venerom u maju ili junu, tako da sada donosite bilo kakve odluke koje morate donijeti, umjesto da ih odlažete.

Venera u Blizancima učiniće vas šarmantnim i harizmatičnim – ako čeznete za romantikom, potražite prijateljstvo na društvenim mrežama i aplikacijama za upoznavanje. Započnite s prijateljstvom i učite jedno o drugom – nikad ne znate hoće li ljubav kasnije procvjetati. Ako to učinite, sa temeljem koji ste izgradili, pružićete svojoj novoj vezi bolju šansu da budete stabilni i dugotrajni. Mars u Vodoliji će vas privući drugima – vaš će magnetizam biti veoma visok.

Evo zašto sam toliko optimistična da ovog meseca možete okrenuti događaje u svoju korist. Nekim čudom će puni mesec (07. aprila u Vagi) i mladi mesec (22. aprila u Biku) pasti u znakovima kojima vlada Venera, a u oba slučaja Venera će biti u savršenom položaju da pozove Mars, svog ljubavnika, da joj pomogne. To daje Veneri neuobičajeno moćnu ulogu u aprilu – ona može i radiće svoju magiju za vas.

Ribe

horoskopski znak ribe
Ultra magazin

Pitanje o zajedničkom novcu će dobiti svoj zaključak u roku od četiri dana od punog meseca u Vagi 07. aprila. Iako ćete možda osjećati pritisak da se složite sa prijedlogom na kojem insistira vaš tvrdoglavi sagovornik, strpite se, jer su stvari blizu da se poslože onako kako vi to želite. Možda ste dugo čekali da taj trenutak dođe, tako da ćete biti veoma nestrpljivi u vrijeme kada novac konačno bude došao do vas.

Pun mjesec 07. aprila će nadopuniti vaš finansijski život pokriven vašom osmom kućom – ovo će biti novac koji nema veze sa vašom platom, nego vjerovatno sa provizijom, licencom, naknadom za izdavanje licence, avansom u gotovini, isplatom osiguranja, nagodbom od razvoda, nasljedstvom, hipotekom ili nečim sličnim. Bez sumnje, ovaj puni mjesec će iskristalisati finalni cilj i osjetićete olakšanje kada ovo poglavlje zatvorite, najkasnije 11. aprila. Alternativno, možda ćete morati da pokrijete prethodnu financijsku obvezu, kao što je ček za poreze ili školarinu.

Važan datum za vas je i 04. april kada ćete se prvi put nakon 13 godina Pluton i Jupiter, dvije snažne planete, sastati u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva, nade i želje. Jupiter i Pluton zajedno se smatraju potpisom uspjeha kad se nađu u natalnoj karti (Bill Gates, Warren Buffett i Mick Jagger, na primjer, imaju to u svojim natalnim kartama). Ovaj aspekt sugeriše slavu i bogatstvo kada dijete koje to ima u svojoj natalnoj karti, odraste. Ove planete se nekoliko puta zapravo sastaju ove godine, ali ostaće bliske cijelu godinu. Onda se više neće sretati 13 godina, pa vidite zašto je ovo tako posebno. Nakon 04. aprila, Jupiter i Pluton ponovo će se sresti 29. i 30. juna i konačno 12. novembra. Jupiter i Pluton sastat će se u Jarcu, kući prijateljstva, a vjerujem da će prijatelj učiniti sve za vas, na bilo kojem nivou. Može biti da vas prijatelj preporučui za posao  ili vam pomaže na druge načineda brine za vas.

Ista kuća koju će Jupiter i Pluton posjetiti je ujedno i kuća nade i želje, pa alternativno možete ostvariti želju kojoj ste se dugo nadali.

Srećom po vas, Venera će ući u vaš dom i porodični sektor kada se 03. aprila preseli u Blizance i ostane do 07. avgusta. To je vrlo dugo vremena da Venera ostane u bilo kojem znaku – njena uobičajena poseta je četiri nedjelje. Venera će tako dugo ostati u vašem kućnom sektoru, jer će se kretati retrogradno od 12. maja do 24. juna. Verovatno ćete vidjeti razne stvari koje je potrebno poboljšati ili promijeniti oko kuće. Venera će vam dati skladne, lijepe ideje. Pravo je vreme za istraživanje i spisak ideja za uređenje doma. Najbolje je, međutim, da za svoj dom ipak ne naručite ništa skupo, sve do jula.

Možda ćete biti uključeni u pisanje projekta nakon 22. aprila, jer ćete na taj datum imati mlad mjesec u Biku, vašoj trećoj kući komunikacija. Uran će vam u ovom trenutku pokrenuti um, čudesan aspekt koji može zapaliti vašu maštu i čak potaknuti iskru genija u vama, da stvori nešto zaista jedinstveno i posebno. Ako volite pisati, krajem aprila možete napisati roman, poeziju ili scenarij, ili ako ste pravnik, možete napisati moćnu uvodnu i završnu riječ za neki slučaj. Mogli biste potpisati i radni nalog za izradu nove aplikacije, podcast serije, predavanja ili drugih oblika izgovorene riječi.

Saturn se preselio u vašu dvanaestu kuću prošlog mjeseca na nekoliko sedmica, od 21. marta do 1. jula. Saturn će vam izoštriti koncentraciju i pomoći vam da uraditi dobar istraživački projekat ili kreativni zadatak pisanja. Vrijeme provedeno kod kuće izuzetno ćete dobro iskoristiti sa Saturnom. Saturn će 01. jula napustiti ovo područje i premjestiti se nazad u vaš sektor prijateljstva. Ovdje ste domaćin Saturnu od decembra 2017. godine, tako da je ovo trend sa kojim ste upoznati – te se sa njim znate nositi na pravilan način. Ove godine će vam možda nedostajati vrijeme provedeno sa prijateljima, ali samo zapamtite – i ovo će proći.

Izvor: astrologyzone.com

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments