U fokusu

Žena sa karcinomom pobijedila COVID-19: ”Premlada sam za smrt”

Zbog stresa jedemo puno više šećera Spinning instruktorica Hilary Bentwood (49) ima karcinomom grlića maternice u četvrtoj fazi, a nedavno skoro umrla od koronavirusa jer je mislila da je simptome koje osjeća uzrokovala hemoterapija.

 Hilary inače u Londonu sa prijateljicom vodi spinning studio CyClub, a prošli je mjeseca završila u bolnici zbog umora, visoke temperature i teškog disanja. Budući da je od početka epidemije korona virusa na kemoterapiji, znala je da je COVID-19 može i ubiti ali je, kaže, mislila da je ‘prebolesna da bi i to dobila’. Tako se tri sedmice od početka hemoterapije vratila na posao, u spinning studio koji vodi s najboljom prijate.

Možda će Vas zanimati i:
  • Premlada sam da umrem – kaže Hilary, i dodaje:
  • Još puno toga moram napraviti i to me drži, kvragu i četvrta faza raka ja imam previše posla. Hilary je rak grlića maternice dijagnosticiran lani, a odmah nakon dijagnoze u decembru prošle godine prošla je operaciju u kojoj su joj liječnici uklonili tumor i jajnike. U početku je simptome koronavirusa kaže pripisivala iscrpljenosti, ali je nakon nekog vremena shvatila da uporni kašalj i otežano disanje u kombinaciji s vrlo visokom temperaturom mogu biti i simptomi nečeg drugog. Prevezena je tako u bolničku onkološku jedinicu gdje joj rekli da ima ili neutropeničnu sepsu ili koronavirus.
  • Kad na hemoterapiji dobijete temperaturu iznad 37,5C trebate se javiti liječniku ili otići na Hitnu jer je imunitet ugrožen i drastično opada razina bijelih krvnih stanica – ispričala je za Daily Mail, a trećeg dana u bolnici rekli su joj da se test na koronavirus vratio pozitivan.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button