TuzlaU fokusu

Ugrozit ćemo sve što smo postigli: Štab TK traži hitno preispitivanje odluke o kretanju starijih osobaKantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona donio je zaključak koji se traži od Federalnog štaba civilne zaštite da hitna preispita dopune naredbe od 03. aprila godine kojom se osobama starijim od 65 godina dozvoljava kretanje radi preuzimanja penzija od osam do 12 sati u periodu od ponedjeljka, 06. aprila, do petka, 10. aprila, potvrdio je predsjednik Kantonalnog štaba TK Mustafa Šakić.

Naime, navodi se o obrazloženju zaključka, na području Tuzlanskog kantona primjećeno je masovno kršenje odredbi o korištenju lične zaštitne opreme i socijalne distance. Stvorene su gužve ispred apoteka, banaka i prodavnica prehrambene robe.

– Smatramo da će ovakvo neodgovorno ponašanje pojedinaca ugroziti sve što smo do sada postigli u sprečavanju širenja bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19), što bi moglo imati nesagledive posljedice u zdravstvenoj zaštiti stanovništva, posebno najugroženije kategorije – penzionera – navode u kantonalnom štabu CZTK.

Možda će Vas zanimati i:


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button