LifestyleTuzlanski kantonValter Tuzlanski

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije TK-a: Pismo podrške uputilo je kolegama , zdravstvenim  radnicima i oboljelim  od COVID-19

Pismo podrške uputilo je kolegama , zdravstvenim  radnicima i oboljelim  od COVID-19 Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije TK uputilo je Pismo podrške kolegama , svim zdravstvenim radnicima i oboljelim od korone virusa u kojem se između ostalog ističe: – Pridružujemo se riječima mlađih kolega tj. studenata koji su napisali pismo osude onima koji blate i diskriminiraju pacijente. Biti sam u bolesti je dovoljno teško, ali pri tome biti oblaćen u javnosti i biti stavljen na rub srama u teškim trenucima je nezamislivo.
Infektivne bolesti su bile oduvijek rizik našeg posla i nije neobično da je bolest otkrivena među zdravstvenim radnicima i ljekarima. To govori da smo mi svakodnevno pod velikim rizikom i velikim stresom da se razbolimo i ne donesemo bolest na kućni prag među svoje najmilije.
Pridružujemo se osudi svih neodgovornih lica i pozivamo nadležne strukture da se za to pobrinu, ali strogo osuđujemo ne humano ponašanje prema oboljelim. Ovim pismom želimo podstaknuti kulturu suosjećanja koju svi mi u dubini duše imamo. Mnogo nas je više zabrinulo zdravlje naših kolega  i sugrađana i želimo ovim putem kazati da nisu usamljeni i da ćemo uvijek biti uz vas .
Drage naše kolege, ali i svi koji ste nažalost oboljeli želimo vam brz oporavak i sretan povratak u svoje domove i na radna mjesta, poručuje Strukovni sindikat medicine i stomatologije sa Glavnim odborom na čelu sa predsjednikom dr. Admirom Suljićem.
Duška REBIĆ

Možda će Vas zanimati i:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button