Servisi

U Tuzli jutros -14 stepeni: Kada nas očekuje zatopljenje?










U ponedjeljak, 22.01.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake.

Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na jugu od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. U Tuzli je u 6 sati izmjereno -14 stepeni Celzijusa.

Možda će Vas zanimati i:

Za područje Tuzle izdato je i upozorenje zbog magle.

“Regija Tuzla 22.1.2024. od: 00:00 do: 09:59 – Magla.
Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni lokalno guste magle. Može izrazito uticati na rutinske aktivnosti na otvorenom. Može izazvati kašnjenje letova i zatvaranje aerodroma, otežane uslove za vožnju i duže vrijeme putovanja” – rečeno je iz FHMZ.

Vrijeme narednih dana

U utorak, 23.01.2024., u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može smrzavati. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu, 24.01.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button