Crna hronikaSvijet

Ubio djevojku jer je mislio da ga je zarazila koronom

Stravično ubistvo potresa Italiju, evropsku državu najteže pogođenu epidemijom virusa korona. Doktorka Lorena Kvaranta (27) pronađena je zadavljena, a policiju je o smrti obavijestio njen dečko, Antonio de Pace, koji je navodno nazvao policiju i rekao: “Ubio sam je jer me je zarazila virusom korona”, prenose britanski mediji.

Kada je policija stigla u njihov stan, pronašla je djevojku mrtvu, a De Pace je sjedio na podu s prerezanim venama na rukama.

Tužilaštvo otkriva da su medicinski tehničar De Pace i Kvaranta, prema preliminarnim testovima, bili negativni na virus korona i nazvali njegove tvrdnje “glupostima”, navodi italijanska novinska agencija Adnkronos.

Kvaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Mesini na Siciliji, gdje su s ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku s epidemijom.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gdje su mu njegove kolege spasile život. Nekoliko dana prije smrti Kvaranta je na Facebooku pisala o izazovima s kojima se susreće kao medicinska radnica u Italiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button