Lifestyle

Terapijski pas pruža utjehu doktorima na prvoj liniji borbe protiv pandemije

Heroji dolaze u svim oblicima i veličinama – ovaj simpatični heroj ima četiri noge. Wynn je službeni terapijski pas na treningu, koji donosi radost i utjehu medicinskom osoblju, na prvim linijama borbe protiv korona virusa u Denveru. Jednogodišnji žuti labrador, pomaže zdravstvenim radnicima, kojima je neophodan mentalni odmor, od naporne borbe u hitnoj pomoći u Medicinskom centru Rose. Njegova terenerica je Susan Ryan, doktorica hitne pomoći.

Susan Ryan je podijelila na društvenim mrežama fotografiju sa Wynnom, koja pokazuje koliko je umorna nakon višesatne njege pacijenata i koliko joj je neophodna utjeha terapijskog psa koji joj pomaže. “Psi nam mnogo pomažu, oni sve osjete. Kada ih pomazimo, to nam pomaže da se ponovo “uzemljimo” i da smognemo snage za nastavak borbe u liječenju pacijenata”, poručuje Susan.

Možda će Vas zanimati i:

Wynn je labrador, koji je trenutno u programu “Canine Companions for Independence”, neprofitnom društvu, koji besplatno uz pomoć pasa pruža pomoć odraslima, djeci i osobama s invaliditetom. Susan Ryan, trenira labradora Wynna još od perioda kada je bio štene. Često ga dovodi u bolnicu. “To je zapravo najsvjetliji i najljepši dio našeg dana”, kaže Susan.

Wynn pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv stresa, nakon mukotrpne borbe protiv pandemije korona virusa. Pomaže im da se opuste i predahnu, kako bi stekli snagu za nastavak borbe za pacijente.

#Solidarityat8 je pokret na društvenim mrežama, koji od ljudi traži da izađu na svoje balkone ili otvore prozore u 20:00, kako bi podržali aplauzom i odali počast ljudima, koji rade u bolnicama, klinikama, staračkim domovima i drugim medicinskim ustanovama za vrijeme pandemije korona virusa. Pridruži se i ti svojim aplauzom sa svog prozora ili balkona, svake večeri u 20:00.

“Svi smo zajedno u ovoj situaciji koja nas je zadesila i možemo biti povezani ljubaznošću, ljubavlju, ali i prijateljstvom sa psima”.

Izvor: edition.cnn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button