Incko: Iznenadićete se koliko će BiH dobiti pomoći

- Kategorija: BiH, Istaknuto, Tuzlanski Valter

Imali smo danas jedan veliki sastanak gdje je bilo više od 50 učesnika. Tamo su bile sve države koje su članice PIC-a i iznenadit ćete se koliko će BiH dobiti pomoći. Ono što sam čuo od predstavnika MMF-a, Bosni i Hercegovini će se na raspolaganje staviti 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi, ako se naiđe na podršku vlada, ta suma bi se mogla i povećati, otkrio je za N1 visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Incko.

Kako ste, jeste li zabrinuti?

Dobro sam, ne mogu se žaliti. Mislim da je cijela populacija zabrinuta, vidimo šta se dešava u Italiji i Španiji. Moramo poštovati šta kaže struka. Naravno da se bojim, svako voli život. Imao sam gripu i onda je došla epidemija i malo sam se uplašio.

Ja sam u rizičnoj grupi ljudi koji imaju 70 godina. U izolaciji sam već tri sedmice, jako pazim. Sve što kažu stručnjaci – radim. Nadam se da će sve dobro završiti, kako za mene i porodicu, tako i za građane Bosne i Hercegovine.

Jeste li tražili pomoć za BiH, poput ambasadora Sattlera?

Međunarodna zajednica neće zaboraviti BiH. Ono što sam čuo od predstavnika MMF-a, Bosni i Hercegovini će se na raspolaganje staviti 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi, ako se naiđe na podršku vlada, ta suma bi se mogla i povečati. Na sastanku su bili i UN, WHO, EU i morate znsti da se BiH neće zaboraviti.

Izvor: Agencije i BN

 

Kameleon i Zenski Banner1.fw

Facebook Comments